Teema: Toitumine
Pealkiri:
Gusto: miks itaallased räägivad aina toidustAutor(id): Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco
Kujundaja: Angelika Schneider
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2010
Originaalkeel: itaalia keel
Tõlkija: Külli Kressa
ISBN: 9789985629697
Lehekülgi: 520
Seisukord: kaaned ja lehenurgad natuke määrdunud, üldiselt korralik raamat
Mõõdud: 170x240
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
See ei ole kokaraamat, vaid katse koondada ühte köitesse kõigi Itaalia maakondade sümboltoitude lood. Kes kasutab pastasciutta maitsestamiseks Parmesani? Kes eelistab pecorino’t? Miks pitsa peab olema õhuke ega tohi rasvast nõretada, erinevalt sellest, kuidas seda tehakse kõigis maailma kiirtoidukohtades?
Mida enam Itaaliat tundma õppida, seda selgemaks saab, et igal asulal on oma „söödav vapp”, s.t mõni roog, toode, mis on täiuseni viidud just seal: Firenze biifsteek, Milano risoto, Treviso sigur, Capri salat. Ja nende „firmaroogade” üle on kohalik rahvas uhke.
Raamat on üles ehitatud kujuteldava retkena poolsaare põhjaosast lõunaossa, maakondade kaupa. Ja iga maakonna juures püütakse käsitleda neid toite, mis seostuvad itaallaste kollektiivses kujutlusmaailmas kohe vastava piirkonnaga, ning samuti, miks see nii on, andes sealjuures ülevaate levinumatest väljenditest ja mõistetest.
Originaali pealkiri Perché agli italiani piace parlare del cibo. Eesti keeles
Märksõnad:
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
Itaalia
Tänapäev
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust, Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Tänapäev 2010Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Toitumine alla viimati lisatud:
A. Lepp, Toor-taimtoitlaste toitude valmistamisõpetus,
Eesti Taimetoitlaste Selts, 1994, hind: 6,00 eurot
Anatol Sügis, Loomlikule toidule: tagasi? edasi? Inemiselõ, kis muu hulgan ka mõtles,
A. Sügis, 2004, hind: 10,00 eurot
Vitamiinide ja mineraalainete käsiraamat [imelised toidud tervise toetamiseks],
Varrak, 2019, hind: 27,00 eurot
Novak Djokovic, Võitja serv. Maailma esireketi retsept: gluteenivaba menüü suurepärase füüsilise ja vaimse vormi saavutamiseks,
Pilgrim, 2016, hind: 14,00 eurot
Mireille Guiliano, Prantslannad ei lähe paksuks. Toidu nautimise saladused,
Varrak, 2005, hind: 20,00 eurot
Aive Luigela; Toimetanud: Malle Kiirend, Targalt toitudes terveks. 1. osa,
Varrak, 2007, hind: 14,00 eurot
Aive Luigela. Toimetanud: Eha Kõrge, Tervise kokaraamat,
Varrak, 2011, hind: 9,00 eurot
Koostanud Pia Charpienter, Anna Keski-Rahkonen ja Riikka Viljanen, Söömishäired. Juhised lähedastele,
Medicina, 2011, hind: 28,00 eurot
Norbert Gerold, Saledaks ja terveks paastudes. Kuure ja retsepte,
Odamees, 1998, hind: 6,00 eurot
Toivo Jürgenson, Paastumine- on see imerohi?,
1993, hind: 4,00 eurot
Toitumine all on 369 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!