Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

"Noodiraamat""Normaalne söömine""Neptunile kingitud südamed 2 [kal..""Kogukond""Mikael Hakim 2""Kui jumalad surid""Kurva tõe otsingul. Mõtisklusi Ã..""Kolm musketäri""Õnneliku lõpu saladus""Kolmas printsess""Mõrvar ei halasta. Seeriamõrvari..""Omaenese ukseni. 1965-1980""Õmblusmaterjalid. Õppevahend Tal..""Muutmissõnad""Elu helged paigad""Emeriitprofessori elu lugu ja mäl..""Taas lapsepõlvemaile""Salavastane""Plastmassid""Tulbipalavik""Nõiatants""Elus või surnud""Valguse päevalill. Luule 2003""Ära põgene enam""Lastetoa postkast""Kallis vihm (Valik armastusluulet)""Hiirte nõupidamine""Elukiri 2015/6. Nostalgia. Ajalugu..""Sinine tulp""Coaching Jobseekers""Foreskin's Lament""Kirik keset linna. 150 aastat Jaan..""Tuli öös""Järsak""Räägivad""Segadused magamiskohtadega""Novecento""Lahing""Lind tormis""Eestikeelne keskharidus 100. Konve..""Lepingukeel""Mõrva moodus 2""Kuni surm nad lahutab""Kasvatame kodanikku""Taevatähtede sööjad""Saatanlik plaan""Sirje. ''Eesti Naise'' käsitööl..""Vikerlased""Pühendan sul sõnad...""Paabeli projekt""Esmatutvus Piibliga. Temaatika ja ..""Vaikus""Eliitmõrv""Koeratapja""Kooli waim. Mälestusi, pilte, kil..""Kähkukate kunst. Kiire seks. Kiir..""Liivakellas niriseb aeg. Sonette""Tartu Ülikooli ajaloo küsimusi I..""Voog ja kolmpii""Kuritegevus Eestis 2012/17""Üldine keemia""Mis on kõrge vererõhk?""Tuna. Ajalookultuuri ajakiri 2012/..""Korter 2""Auga kaubitsejad""Kas seal on kedagi?""Tähetüdruk""Bertrande""Å oti terjeri mõrvajuhtum""Luuletused""Ei hõbedat, kulda""Rohtumatud rajad. Minu mälestusi ..""Laulik 3.-4. klass""Kirjad noorele luuletajale. Luulet..""Vlassov Stalini vastu""Sonja viimane soov""Ma täheni ei ulatu""Kuidas lõhnab kuri""Magalhães. Mees ja tema kangelast..""Tappev tõde""Kruogan""Kvaliteetse piima tootmine""Sosinad""See puuduv osa""Matkapilte KamtÅ¡atkast""Kadunud saar. Noorusmälestusi""Kellele lüüakse hingekella""Vihma ja tähtede ööd""Kummi-Tarzan ja teised""Ohvriraba""Saksa-Eesti sõnaraamat""Igaviku lõpp""Selgeveeline Tamir""Truudusetud""Issi väike tüdruk""Rahvusväeosade loomisest Eestis""Stockholm 1793""Kuu varjukülg""Emotsioon. Sentimenditeooria""Viplala lood""Raekoja plats""Tiguülekanded""Avalik sektor""Võimalused (1. osa)""Matemaatika ülesanded põhikooli ..""Mängime!""Päevitaja päeviku juhtum""Poola suvi. Ühe eesti-poola suguv..""Eesti-saksa vestmik. Estnisch-deut..""Võimalused I-II""Omaha tee""Sütevalgus. Viies luulekogu. Püh..""Johannes Lepiksaar 100""Kassett '90""Võrdväärsed. Naiste ja meeste s..""Lasud kodutänaval""Louis XIV armuidüll. Louise de La..""Foto""Vahtrakuller""Kooparahvas läheb ajalukku"
120 tk kogusumma: 956,00 EUR

Teema: Kokaraamatud
Pealkiri: Gastronoomia ajalugu
Autor(id): Jussi Talvi

Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2005
Originaalkeel: soome keel
Tõlkija: Piret Saluri
ISBN: 9789985311189
Lehekülgi: 320

Seisukord: ümbrispaber kohati kulunud ja servast veidi muljutud, sisu heas korras

Mõõdud: 175x245
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvas köites

Sisu:
"Gastronoomia ajalugu on tulvil halastamatut julmust ja erakordset isekust. Samas aga kõige suurepärasemat loomisvõimet ja kunstilisust, uskumatult head maitset ja koguni ligimesearmastust. Ajaloo valguses ristuvad just gastronoomias inimese kõige alatumad ja ilusamad iseloomujooned."Nii kirjutab soome suurimaid toidukultuuri asjatundjaid Jussi Talvi oma raamatu järelsõnas. Tal on muidugi õigus. Gastronoomia, inimese oskus toitu teha, on kujunenud kõrvuti "suure" ajalooga, sellega aeg-ajalt ristudes, seda koguni mõjutadeski. Gastronoomia on aidanud valitseda riike, pidada läbirääkimisi, võita lahinguid. Kuid mitte ainult. Gastronoomia on olnud ka vaese mehe leidlikkus ja oskus kitsasteski oludes ellu jääda ja söönuks saada.Gastronoomia ajaloos on omad suured nimed: Menon, Brillat-Savarin, Antonin Carême, aga ka näiteks Kleopatra ja Seeba kuninganna. Jussi Talvi raamat annab põhjaliku, üksikasjaliku ülevaate gastronoomia arengust läbi aegade, vastates paljudele küsimustele nagu: mis siis ikkagi oli pattulangemise vili Piiblis, mida valmistas kokk Napoleonile pärast võidukat lahingut Marengo külas, mida pakkus vürst Talleyrandi köök Viini Kongressil, mis on õieti Prantsuse Nouvelle Cuisine. Huviline võib katsetada ka ajaloolisi retsepte: garum-kastet, hakklihapraadi à la Apicius, kana Verdi moodi või miks mitte ka Potage Sarah Bernardi.


Originaali pealkiri Gastronomian historia. Eesti keeles

Märksõnad:
Varrak
toiduvalmistamine
toitumistavad
toiduained
toidud
joogid
ajalugu
toiduvalmistamine
ajalugu
toitumistavad
toiduained
toidud
joogid

Hind: - Hetkel on otsas*

*Jäta enda märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.

Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Koostanud Silvi Kohu, Pannkoogid. Soolased ja magusad,
Ata-Raamat, 2002, hind: 6,00 eurot

Toomas Tiivel, Maailma napsid,
Kammerdisain OÜ, 2016, hind: 23,00 eurot

Colin Grodnik, Debbie Grodnik, 365 suppi. Erinev supp aasta igaks päevaks,
Odamees, 2005, hind: 8,00 eurot

Marika Vingissar, Kokkuhoiu kokaraamat [50 retsepti],
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 5,00 eurot

Koostanud Maria Kagan, Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (1. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot

Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot

Angeelika Kang, Süües terveks ja kauniks! Oled see, mida sööd,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 8,00 eurot

koostajad: Julia Kornejeva, Irina Krivorukova; teksti autor: Julia Kornejeva; toimetaja: Pia Ehasalu, Peeter I kokaraamat,
Tallinna Linnamuuseum, 2022, hind: 14,00 eurot

Roland Gööck, Tee. 50 retsepti kogu maailmast Hans Joachim Döbbelini fotodega,
Avita, 2001, hind: 10,00 eurot

Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot



Kokaraamatud all on 2316 raamatut. Klõpsa siia, et näha täielikku loendit!
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 47 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2024 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud