Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Parimad salatid. Külmlauale, lisandiks, pearoaks ja magustoiduksAutor(id): Tiina Lebane, Pille Enden
Kujundaja: Aila Utsu-Püttsepp
Kirjastus: Rahva Raamat AS
Linn: Tallinn
Aasta: 2020
Originaalkeel:
ISBN: 9789949693535
Lehekülgi: 160
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 240x170
Suurus: Kõvakaaneline
Sisu:
Salatina kipume tihtilugu mõtlema rohelisi salatilehti, ent sama sageli võib see olla hoopis midagi palju enamat. Salat on üks lihtsamaid eineid, millega lisada menüüsse kasulikke köögivilju ning eri valmistusviise ja koostisaineid kasutades anda juurde valke, rasvu ja süsivesikuid ehk üldisemalt toekust ja toitvust.
Söö salatilehti ja saad nutikaks, ütleb Kreeka vanasõna. Salatit defineeritakse hakitud koostisosadega, enamasti taimseks toiduks. Roheliste salatilehtede, köögi- ja sageli ka puuviljade, liha, kala, juustu, seemnete-pähklite ühendusest sünnib tõeliselt täiuslik eine. Kerged köögivilja- ja lehtsalatid sobivad vahepalaks ning kuuluvad iga pearoa juurde. Toitvad pasta- ja teraviljasalatid annavad ise pearoa mõõdu välja. Klassikalisi salateid, nagu Kreeka ja Caesari salatit, rosoljet ja kartulisalatit, nauditakse põlvest põlve.
On salateid, mis sünnivad hetkega, ja neidki, mis nõuavad pikemat ettevalmistamist. Meie raamatust leiad katsetamiseks ja „kodustamiseks“ mõlemaid.
Raamatus on üle 60 sütitava salatiretsepti, mille järgi valmistada
• värskeid salateid pearoa lisandiks ja vahepalaks
• kergeid salateid külmlauale ja isutekitajaks
• salateid pearoa asemele
• marineeritud ja hapendatud salateid
• salateid magustoiduks
• klassikalisi salateid, nagu „kasukas“ ja kartulisalat, Kreeka, Caesari ja Waldorfi salat
Kuna tihtilugu on salati maitsestamisel kõige tähtsam roll just kastmel, siis panime raamatusse ka oma parimad salatikastmeretseptid.
On salateid, mis sünnivad hetkega, ja neidki, mis nõuavad pikemat ettevalmistamist. Meie raamatust leiad katsetamiseks ja „kodustamiseks“ mõlemaid.
Head salatisegamist!
Märksõnad:
Rahva Raamat AS
salatid (toit)
kokaraamatud
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Parimad salatid. Külmlauale, lisandiks, pearoaks ja magustoiduks, Tiina Lebane, Pille Enden, Rahva Raamat AS 2020Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 7,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 4,50 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!