Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Minu köök. Toit talust ja turultAutor(id): Vesta Reest
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2012
Originaalkeel:
ISBN: 9789985324783
Lehekülgi: 230
Seisukord: veidi kulunud kaaned, tagumise kaane alumine nurk veidi näritud ilmega, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 168x215 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvas köites
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 198
Vesta Reest: ”Kuidas elada nii, et ei peaks sõltuma ainult tööstuslikust toidust? Tuleb võimalikult palju osta turult või kasvatada ise! Selle ma eelmisel varakevadel plaani võtsingi. Jälgisin varakevadest hilissügiseni, mida mu Lõuna-Eesti maakodu aiast ja ümbrusest saab, kasvatades ja korjates võimalikult palju söögiks vajalikku ise. Esimesed aiasaadused korjan tavaliselt märtsi lõpus, kui kaevan labidaga külmunud maast välja maapirnimugulaid...
Selle raamatu retseptid on erineva sünni- ja ajalooga. Selles on aastate jooksul järeleproovitud ja armsaks saanud klassikalisi retsepte, on rahvusköökidest inspireerituid ning päris uusi, mis sündinud hetkest ja toorainest inspireerituna. Kogusin siia ka linnainimese jaoks kadunud oskused: või, kohupiima, sõira, vorsti ja leiva valmistamise.
Olen maitsnud igasugu toite ja kogenud maitseid ning jõudnud tasapisi veendumusele, et parima maitse jaoks ei ole vaja ohtralt eksootilisi vürtse või kõige kallimat toorainet, pigem loovust, tahet mõelda väljaspool raame, usku iseendasse ja katsetamisjulgust. Muidugi ka veidi soola või suhkrut ja aromaatseid ürte”.
Vesta Reest on ajakirjanik, telekokk Terevisioonis ja toiduspetsialist. Ta on toimetanud aastaid toidulehekülgi ajakirjades Stiina, Stiil ja Toit & Trend. Ta on koostanud ja tõlkinud mitmeid kokaraamatuid ning ta on raamatu ”Tervis toidust” autor. Vesta armastus hea toidu vastu on saanud alguse lapsepõlvest, sest juba siis oli selge, et kui asi ei lõhnanud hästi või ei näinud kena välja, siis ta seda lihtsalt ei söönud.
Hind:
15,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
NSV Liidu Kaubandusministeerium, Kaubanduse ja Ühiskondliku Toitlustamise Teadusliku Uurimise Instituut; toimetanud K. Padernik, Roogade koostisnorme ühiskondliku toitlustamise ettevõtteile,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1951, hind: 26,00 eurot
Louise Avery, Kombucha ehk teeseenejook,
Koolibri, 2018, hind: 11,00 eurot
Maria Zashtshirinski, Roman Zashtsherinski, Igor Andrejev, Русская кухня (Vene köök),
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 15,00 eurot
Maire Suitsu, Maire Suitsu retseptiraamat,
Varrak, 2001, hind: 10,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Geniaalsed grillroad,
AS Erahariduskeskus, Mainori Kirjastus, 2001, hind: 6,00 eurot
Koostanud Michiel Postma, Hõrgutavad sushid,
Tormikiri, 2003, hind: 7,00 eurot
Tiko Tuskadze, Supra. Gruusia köögi pidu,
Sinisukk, 2018, hind: 16,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 5,50 eurot
Toimetanud: Anna-Maija Tanttu, Viivi Variksaar, Head isu! Suur küpsetamisraamat. Parimad kodused retseptid küpsetamiseks,
Suur Eesti Raamatuklubi, 2001, hind: 12,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2228 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!