Teema: Toitumine
Pealkiri:
Ületöödeldud inimesed. Miks me sööme kõikvõimalikku kraami, mis pole toit … ja miks me ei suuda lõpetadaAutor(id): Chris van Tulleken
Kujundaja: Kirsi Kivi
Kirjastus: Hea Lugu
Linn:
Aasta: 2024
Originaalkeel:
Tõlkija: Piret Lemetti
ISBN: 9789916765319
Lehekülgi: 384
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 240x160
Suurus: Pehmekaaneline
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
See raamat muudab meie suhtumist söömisse ja ettekujutust inimkeha toimimisest.
Me oleme jõudnud söömise uude ajastusse. Esimest korda inimajaloos saame suurema osa kaloritest, tarbides täiesti uudseid aineid, mis kannavad nimetust „ületöödeldud“. Selle kirjeldamiseks on välja mõeldud pikk ja lohisev teaduslik määratlus, kuid asja võib kokku võtta nii: kui see on pakendatud kilesse ning selle koostisse kuulub kas või üks koostisosa, mida te oma koduköögist ei leia, on tegu ületöödeldud toiduga (ÜTT).
Chris van Tulleken, isa, teadlane, arst ja mitmeid auhindu võitnud BBC saatejuht, on selle raamatu kaante vahele koondanud kõige uuemad tõendid, mis näitavad, kuidas valitsused, teadlased ja arstid on lasknud rahvusvahelistel toidukorporatsioonidel vallandada toitumisega seotud haiguste pandeemia. Lahenduseks ei ole tahtejõud, isikliku vastutuse võtmine või füüsiline aktiivsus. Sellest raamatust te ühtki toitumiskava ei leia. Seevastu võttis Chris ette mõjusa eksperimendi, asudes ise katsejänese rolli. Ta pidas oma Londoni ülikooli kolledži kolleegide järelevalve all kuu aega dieeti, mis koosnes 80% ulatuses ÜTT-st. Selliseks on muutunud paljude ameeriklaste toidulaud. Saadud kogemus mitte üksnes ei pannud teda toitu teistsuguse pilguga vaatama, vaid vabastas ta ühtlasi ÜTT-sõltuvusest.
Van Tulleken käsitleb selles tempokas ja silmi avavas ülevaates ÜTT päritolu, selle taga olevat teadust ja majanduslikke aspekte ning maalib meile pildi hävitavast mõjust nii meie kehale kui planeedile. Ühtlasi pakub ta välja võimalikke lahendusi.
Märksõnad:
Hea Lugu
Kirsi Kivi
toit
toiduainetööstus
valmistoit
kiirtoit
toidukvaliteet
toiduteadus
tervislik toitumine
Hind: -

Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Ületöödeldud inimesed. Miks me sööme kõikvõimalikku kraami, mis pole toit … ja miks me ei suuda lõpetada, Chris van Tulleken, Hea Lugu 2024Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Toitumine alla viimati lisatud:
Urmas Kokassaar, Mihkel Zilmer, Tiiu Vihalemm, Normaalne söömine,
Avita, 2007, hind: 14,00 eurot
Peter J. DAdamo ja Catherine Whitney, Võitle allergiaga veregrupidieedi abil,
Ersen, 2005, hind: 7,00 eurot
Mireille Guiliano, Prantslannad ei lähe paksuks. Toidu nautimise saladused,
Varrak, 2005, hind: 16,00 eurot
Bee Wilson, Esimene suutäis,
Tänapäev, 2016, hind: 14,00 eurot
Aive Luigela. Toimetanud: Eha Kõrge, Tervise kokaraamat,
Varrak, 2011, hind: 6,00 eurot
T. Kaasik, Vaeg- ja liigtoitumus imikueas,
Valgus, -, hind: 3,00 eurot
Leena Putkonen, Sobiv soolestikule! Tundliku kõhu ohjamiseks,
Ühinenud Ajakirjad, 2016, hind: 16,00 eurot
Judy Mazel, Uus Beverly Hillsi dieet,
Odamees, 2000, hind: 5,00 eurot
Claudia Boss-Teichmann ja Thomas Richter, Karulauk ja küüslauk,
Egmont Estonia, 2003, hind: 8,00 eurot
Mihkel Zilmer, Tiiu Vihalemm, Urmas Kokassar, Toiduainete säilitusviisid ja tervis,
1999, hind: 7,00 eurot
Toitumine all on 373 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!