Teema: Toitumine
Pealkiri:
Püha lehm. Raamat (parema) liha kiituseks. Miks hästi kasvatatud liha on hea sulle ja planeedileAutor(id): Diana Rodgers, Robb Wolf
Kujundaja: Kalle Müller
Kirjastus: Postimees Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2022
Originaalkeel:
Tõlkija: Tiina Randus
ISBN: 9789916698778
Lehekülgi: 320
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 210x145
Suurus: tavaformaadis, pehmes köites
Sisu:
Öeldakse, et kui hoolime oma tervisest või planeedist, on ülioluline jätta punane liha toidulaualt kõrvale. Veiseliha teeb halba ja veisekasvatus mõjub keskkonnale laastavalt. Kuid teadus ütleb teisiti. Hoolimata sellest, mida räägivad lihavastased rühmitused, kuulsad veganid ja mõni terviseekspert, pole taimne põllumajandus kaugeltki täiuslik.
Toitumisnõustaja Diana Rodgers ja New York Timesi teadlasetaustaga menuautor Robb Wolf uurivad probleeme, millega loomade kasvatamisel ja söömisel kokku puututakse – keskendudes veisele, suurimale (ja kõige kurikuulsamale) põllumajandusloomale.
„Püha lehma“ autorid hindavad kriitiliselt liha kohta käivaid oletusi ja valeinformatsiooni ning juhivad tähelepanu puudustele praeguses toidusüsteemis ja pakutud lahendustes. Rodgers ja Wolf toovad esile vastuolulised, kuid teaduspõhised tõdemused:
• Liha ja loomsed rasvad on inimese jaoks hädavajalikud.
• Säästev toidusüsteem ei saa eksisteerida ilma loomadeta.
• Veganlus võib hävitada rohkem elusid kui jätkusuutlik
veisekasvatus.
• Taastav veisekasvatus on inimkonna parimaid vahendeid,
et leevendada kliimamuutuste mõju.
Raamatus on praktilisi juhiseid säästvate majandite toetuseks ja 30päevane programm, mille abil üle minna tervislikule ja vastutustundlikule toitumisele. Rodgers ja Wolf väidavad tõsiteaduslikult, vaimukalt ja sügava empaatiaga, et heal lihal peaks olema söögilaual oma koht.
Märksõnad:
Postimees Kirjastus
Kalle Müller
liha
lihatooted
eetilised aspektid
toitumine
tervislik toitumine
toitumisharjumused
loomakasvatus
veisekasvatus
kliimamuutused
Hind:
24,00 EURTeema
Toitumine alla viimati lisatud:
A. Lepp, Toor-taimtoitlaste toitude valmistamisõpetus,
Eesti Taimetoitlaste Selts, 1994, hind: 6,00 eurot
Anatol Sügis, Loomlikule toidule: tagasi? edasi? Inemiselõ, kis muu hulgan ka mõtles,
A. Sügis, 2004, hind: 10,00 eurot
Vitamiinide ja mineraalainete käsiraamat [imelised toidud tervise toetamiseks],
Varrak, 2019, hind: 27,00 eurot
Novak Djokovic, Võitja serv. Maailma esireketi retsept: gluteenivaba menüü suurepärase füüsilise ja vaimse vormi saavutamiseks,
Pilgrim, 2016, hind: 14,00 eurot
Mireille Guiliano, Prantslannad ei lähe paksuks. Toidu nautimise saladused,
Varrak, 2005, hind: 20,00 eurot
Aive Luigela; Toimetanud: Malle Kiirend, Targalt toitudes terveks. 1. osa,
Varrak, 2007, hind: 14,00 eurot
Aive Luigela. Toimetanud: Eha Kõrge, Tervise kokaraamat,
Varrak, 2011, hind: 9,00 eurot
Koostanud Pia Charpienter, Anna Keski-Rahkonen ja Riikka Viljanen, Söömishäired. Juhised lähedastele,
Medicina, 2011, hind: 28,00 eurot
Norbert Gerold, Saledaks ja terveks paastudes. Kuure ja retsepte,
Odamees, 1998, hind: 6,00 eurot
Toivo Jürgenson, Paastumine- on see imerohi?,
1993, hind: 4,00 eurot
Toitumine all on 369 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!