Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti rahvatoiteAutor(id): Silvia Kalvik
Kujundaja: Silvia Kalvik
Kirjastus: Valgus
Linn: Tallinn
Aasta: 1970
Originaalkeel:
Lehekülgi: 112
Seisukord: kohati kulunud kaaned, pisut katkine selg, sisu normaalses korras
Mõõdud: 129 × 201 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 162
Raamat sisaldab lühikese ülevaate eesti rahva argi- ja pidupäevatoitudest ning toitudega seoses olevatest pärimustest, nii nagi need olid välja kujunenud XIX sajandi teiseks pooleks.
Toiduretseptide koostamisel on lähtutud etnograafiamuuseumi materjalidest, ühtlasi aga on arvestatud kaasaja maitset, nõudeid ja võimalusi. Maitseained ja lisandid, mida vanasti ei kasutatud, kuid mis praegu toidu maitseväärtust või maitset parandavad, on märgitud sulgudes. Etnograafilistes materjalides puuduvad enamasti toiduainete hulgad ja vahekorrad, kuid käesolevas raamatus on need antud, et retseptide kasutamist lihtsustada. toiduainete hulk retseptides on arvestatud 4-5 inimesele.
Märksõnad:
rahvustoidud
Eesti
kokaraamatud
Hind:
5,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 7,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 4,50 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!