Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Raamat maitsvast ja tervislikust toidustAutor(id): Toimetanud: Salme Masso
Kirjastus: Eesti Riiklik Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 1955
Originaalkeel: vene keel
Tõlkija: S. Vitsur
Lehekülgi: 404
Seisukord: kohati kulunud kaaned ja määrdunud lehtede servad, kohati köitest lahtine, sisu olemas ja korras (müügil olev raamat on tumerohelist värvi)
Mõõdud: 208 × 267 mm
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 026
-Eessõna
-Külluse loomiseks
-Ratsionaalse toitlustamise põhialused
-Roogade valik hommikueineks, lõuna- ja õhtusöögiks
-Lõunasöögi valmistamine
-Lauakatmine
-Köök
-Vajalike kööginõude näidisvalik
-Mõningate toiduainete kaalu ja mahu võrdlustabel
-Tabel toiduainete vitamiinisisalduse kohta
-Tabel C-vitamiini säilivuse kohta toiduainete kulinaarsel töötlemisel
-Külmad road ja suupisted
-Puljongid ja supid sh püreesupid
-Kala (eeltöötlemine ja toidud)
-Liha (eeltöötlemine ja toidud) sh kastmed liharoogadele ning toidud kodu- ja metslindudest
-Köögiviljad ja seened
-Road tangudest ja jahust
-Road aedubadest, hernestest ja läätsedest
-Piima- ja munaroad
-Tainatooted
-Magusroad
-Laste toitlustamine
-Naiste toitlustamine raseduse ja imiku rinnaga toitmise perioodil
-Ravitoitlustamine: toidud maohaiguste, sooltehaiguste, maksahaiguste, südame- ja neeruhaiguste ning hüpertoonia korral, rasvumise ja suhkruhaiguse korral, toidud pärast raskeid haigusi ja operatsioone esineva kurnatuse korral, hematogeeniga toidud kehvveresuse ja alatoitluse korral, toidud toore maksa ja luuüdiga.
-Keedised, äädikahoidised, hapendatud hoidised
-Eesti rahvusroad ja veel mõningaid meil üldtuntud roogasid sh kalade soolamine
kokaraamatud
Hind:
18,00 EUROtsing autori järgi:
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Salatid ja mahlajoogid,
Valgus, 1977, hind: 3,00 eurot
Salme Masso, Toitlustamine ja korrastustööd,
Valgus, 1966, hind: 4,00 eurot
Salme Masso, Olga Relve, Võileivad,
Valgus, 1971, hind: 2,00 eurot
Salme Masso, Salatid ja mahlajoogid,
Valgus, 1969, hind: 1,50 eurot
Salme Masso, Olga Relve, Võileivad,
Valgus, 1973, hind: 1,50 eurot
Salme Masso ja Olga Relve, Supid ja ühepajatoidud,
Valgus, 1981, hind: 4,00 eurot
Salme Masso, Õunaraamat,
Valgus, 1985, hind: 2,50 eurot
Laine Lints, Salme Masso, Daisy Moor, Arnold Reiman, Ida Savi, Perenaise käsiraamat,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1960, hind: 4,00 eurot
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 7,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 4,50 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Karin Padernik, Köögiviljatoidud,
Põllumajandusliku Kirjastusühistu Agronoom Kirjastus, 1943, hind: 5,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!