Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Vanad head toidud paluvad laudaAutor(id): Toomas Kümmel ja Juku-Kalle Raid
Kirjastus: Pegasus
Linn: Tallinn
Aasta: 2013
Originaalkeel:
ISBN: 9789949531301
Lehekülgi: 208
Seisukord: normaalses seisukorras kaaned, pisut katkine selg (raamatuselg valge ja kirjega)
Mõõdud: 240x170 mm
Suurus: tavaformaadist veidi suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Kokaraamat tuntud kulturnikute Juku-Kalle Raidi ja Toomas Kümmeli sulest.
Meelespea:
Raamat on koostatud vastavalt autorite tujule ning seetõttu täiesti ja meelega tasakaalustamata. Me ei ole mõelnud tervislikule toitumisele, vitamiinikogusele, lihatoitude suhtele taimetoitudesse (et ikka kõik asjad võrdselt esindatud saaksid), suitsetamise ja joomise kahjulikkusele ning veel sajale asjale.
Kuidagi kukkus siiski välja nii, et kui me Toomase juures toite kokku keevitama asusime, saime ise ka aru, et tegu on vanade heade ning küllaltki klassikaliste roogadega. Tõsi, häbenemata soovitame siin ja seal ka fantaasiat rakendada ning pakume välja alternatiive, mida igaüks ise omasoodu edasi laiendada võib. Ometi tundus kogu kooslust silmitsedes, et selles raamatus kutsuvad teid lauda just vanad head road.
Hoidsime küll kogu aeg pastaka ja ruudulise paberi käepärast, ent avastasime siiski kohkumusega: me ei oska salmemassolikult koguseid kirja panna. Ja tegelikult pole vaja ka. Kindla koguseteadmise asemel tasuks hoopis toidu juures passida ja maitsta, sest siis saab nii käimasoleva toidu kui ka kogu köögi laiemalt palju kiiremini käppa.
Nii mõnigi toit, mida olime kunagi proovinud ühte moodi, sai tehtud hoopis teisiti ning seetõttu kirja pandud mõlemad variandid (või ka kolmas-neljas võimalus).
Minu suureks üllatuseks loivas kusagil poole raamatu juures oma kolkakülast kohale kirjanduskriitik Ahto Muld, kel, nagu ikka, oli kõige kohta kobisemist. Ootamatult avastasin, et see kirjanike verest ja raamatutolmust toituv vanamees teab päris palju ka inimeste söögist. Nii sai talle tehtud ettepanek varustada raamat märkustega – kui vaja peaks olema. Nagu näha, arvas härra Muld nii mõneski kohas heaks päris asjalikke soovitusi lisada.
Raamatu eesmärk on ajada lugejale peale isu... Mitte ainult söögiisu, vaid pigem tahtmise kutsuda külla sõbrad ning veeta koos üks mõnus köögiõhtu. Näiteks avage raamat suvalisest kohast ja tehke suvalist ettejäänud toitu. Varuge head napsi ja aega ning sellest raamatust saab teie sõber.
Head katsetamist ja palun ärge võtke liiga dogmaatiliselt maailma, raamatu autoreid ega iseennast. Iga retsepti juures annab vallatusi teha.
Märksõnad
kokaraamatud
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Vanad head toidud paluvad lauda, Toomas Kümmel ja Juku-Kalle Raid, Pegasus 2013Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
E. Arunurm, M. Jaanimägi, A. Järvamägi, E. Kangur, Salme Masso, O. Relve, L. Remmelgas, A. Saa ja A. Tõnsing, Kokaraamat,
Valgus, 1984, hind: 11,00 eurot
Mahlaretseptiraamat. Versapers aeglane mahlapress,
hind: 6,00 eurot
Lia Virkus, Nelly Vahtramaa, Tatratoidud 2. Toortatratornidest küpsisetordini,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Nelly Vahtramaa, Lia Virkus, Anton Mihkelsoo, Tatratoidud - pilafist šokolaadikoogini. Sari 100 rooga mini,
Ajakirjade Kirjastus, 2014, hind: 13,00 eurot
Matleena Lahti, Väikelapse mahetoit. Beebipere kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2013, hind: 18,00 eurot
Arden Moore, Kokka ise koerale! Tervislikud toidud - suurepärased retseptid,
TEA Kirjastus, 2013, hind: 14,00 eurot
Eesti retseptide autorid: Õile Aavik, Marina Madisson, Elle Möller ... jt., Kali, mõdu ja kaljatoidud,
TEA Kirjastus, 2016, hind: 8,00 eurot
Hilaire Walden, Kastmed ja marinaadid. Klassikalisi ja uudseid võimalusi, kuidas toite huvitavamaks muuta,
Sinisukk, 2002, hind: 11,00 eurot
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine,
Eesti Ühing ''Teadus'', 1991, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 5,00 eurot
Kokaraamatud all on 2271 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!