Teema: Joogid
Pealkiri:
Šampanjaga olen ma rõõmus. Jagades kirge elust, šampanjast ja toidustAutor(id): Kristel Voltenberg; retseptid kirja pannud: Lia Virkus, retseptid: Anti Lepik, Siim Roomet; toimetanud: Tiina Lebane
Kujundaja: Külli Kuusk
Kirjastus: Kristel Voltenberg
Linn:
Aasta: 2023
Originaalkeel:
ISBN: 9789916420782
Lehekülgi: 272
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 230x160
Suurus: Pehmekaaneline
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
„Šampanjaga olen ma rõõmus“ on esimene eestikeelne sissevaade kuningate joogiks ja jookide kuningaks peetava šampanja tootmisse, selle ajalukku ning jätkuvalt põnevasse ja meelierutavasse tänapäeva. Raamatu eriliseks väärtuseks on šampanja kui veini ja toidu sobitamise nõuanded nii seda maailma alles avastama asuvale entusiastile kui ka erialaasjatundjale.
See raamat on mõnus lugemine igale šampanjamaailmas alustavale huvilisele, olemata asjatult keerukas või kaelamurdvalt tehnilise tekstiga. See on tore lugemine ka juba kogenud šampanjasõbrale, et meenutada kogetud hetki ja inspireerida avastama uusi. Ja hüva sirvimisvara ka erialainimesele kordamaks juba teadaolevat, samas leidmaks uusi põnevaid nüansse kogenud kolleegi isiklikest tähelepanekutest.
Lisaks leiab raamatust põnevaid retsepte, mille järeletegemine ka tavalises koduköögis ei ole keerukas. Nii nagu ei ole tegelikkuses keerukas šampanja ja toidu sobitamine. Tuleb vaid teada mõningaid nippe ja neid selles raamatus jagub.
Raamatu erilisteks maiuspaladeks on väga isiklikud lood šampanjamaailma avastamisest ja sealsetel radadel kõndimisest. Kuni selleni, kuidas autorist, endisest juristist ja tippjuhist sai diplomeeritud sommeljee ning Eesti esimene Dame Chevalier de L’Ordre des Coteaux de Champagne, vabas tõlkes šampanjarüütel, kelle koolitused, üritused ja reisid Prantsusmaa maalilisse Champagne’i piirkonda on šampanjahuviliste seas täna kõrgelt hinnatud.
„Kui ma loen raamatut, mille on kirjutanud tuttav, siis ma nagu kuuleksin teda oma vahvat lugu jutustamas. Kristel jutustab šampanja lugu, mis ongi Kristeli lugu. Nii nagu Isabelle Diebolt talle ütles: „Champagne is your life now“. Päris ausalt, ega šampanja lugu palju paremini enam jutustada saagi. Kristel on esitanud tõsise väljakutse kõigile, kes seda hiljem eesti keeles teha proovivad. Alustasin lugemist šampanjaga ja lõpetasin šampanjaga, naeratus kogu aeg näol. Hästi tehtud, sõber!“
Aune Past, šampanja- ja kommunikatsiooniinimene
„See raamat on kõigepealt neile, kes armastavad šampanjat ja head toitu ega häbene nautimist. Ja veel sobib see raamat ka neile, kes šampanjast midagi ei tea ega kujuta ettegi, et seda toiduga võiks sobitada või – taevas hoidku! – kallist kraami toiduvalmistamiseks kasutada. Aga tegelikult sobib see raamat kõigile, sest naudingud, mida pakub hea mullidega jook ei tohiks kellestki mööda minna.“
Ene Ojaveski, Eesti Sommeljeede Erakooli direktriss
Märksõnad:
Kristel Voltenberg
Külli Kuusik
vahuvein
veinitööstus
veinivalmistamine
ajalugu
kultuur
Prantsusmaa
Champagne (Prantsusmaa)
kokteilid
toit
käsiraamatud
toiduretseptid
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Šampanjaga olen ma rõõmus. Jagades kirge elust, šampanjast ja toidust, Kristel Voltenberg; retseptid kirja pannud: Lia Virkus, retseptid: Anti Lepik, Siim Roomet; toimetanud: Tiina Lebane, Kristel Voltenberg 2023Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Britt Paju, Ümber laua. Meeleolukad eined pere ja sõpradega,
Rahva Raamat AS, 2021, hind: 17,00 eurot
Toivo Niiberg, Priit Põldma, Aia- ja metsasaaduste säilitamine. Hapendamine,
Maalehe Raamat, 1997, hind: 7,00 eurot
Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 toitu kloostri moodi,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
kirjandusühistu Teadus, 1992, hind: 4,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!