Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Toit, mida su keha vajabAutor(id): Heidi Vihma
Kujundaja: Einike Soosaar
Kirjastus: Menu
Linn: Tallinn
Aasta: 2016
Originaalkeel: eesti keel
ISBN: 9789949549450
Lehekülgi: 200
Seisukord: normaalses korras kasutatud raamat
Mõõdud: 240x165
Suurus:
Sisu:
Toidu & Trendi uus kokaraamat “Toit, mida su keha vajab” sisaldab ligi 70 tervislikku ja mitte eriti keerulist retsepti enda ja lähedaste tervisest hoolivatele kodustele toidutegijatele koos tervislikke valikuid hõlbustavate põhjendustega.
Tervisliku toitumise kohta liigub mitmesuguseid müüte ja arvamusi, mis tihti käivad üksteisele risti vastu. Erinevalt nn imedieetidest lähtuvad käesolevas raamatus toodud nõuanded ja retseptid tõekspidamisest, et pole olemas tervislikku ja ebatervislikku toitu, vaid on tervislikud ja ebatervislikud töötlemisviisid ning kogused.
Tervislikke valikuid on märksa lihtsam teha siis, kui tead, millist kasu need toovad. Seepärast on retsepte täiendatud tervisliku toitumise põhimõtteid ja toiduvalikuid avavate teemadega, nagu
• milline on eri toitainerühmade roll meie organismis;
• kui palju ja millises vahekorras me toitaineid vajame;
• millised on aeglased ja millised kiired süsivesikud;
• miks on täisteratooted kasulikud ja miks peaks sööma teravilju;
• milline võiks olla taimse ja loomse tooraine vahekord toidus jms.
Märksõnad:
Menu
tervislik toitumine
toiduained
toiduvalmistamine
nõuanded
kokaraamatud
Einike Soosaar
Piret Hanson
Hind:
15,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Toomas Tiivel, Maailma napsid,
Kammerdisain OÜ, 2016, hind: 23,00 eurot
Colin Grodnik, Debbie Grodnik, 365 suppi. Erinev supp aasta igaks päevaks,
Odamees, 2005, hind: 8,00 eurot
Marika Vingissar, Kokkuhoiu kokaraamat [50 retsepti],
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 5,00 eurot
Koostanud Maria Kagan, Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (1. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Angeelika Kang, Süües terveks ja kauniks! Oled see, mida sööd,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 8,00 eurot
koostajad: Julia Kornejeva, Irina Krivorukova; teksti autor: Julia Kornejeva; toimetaja: Pia Ehasalu, Peeter I kokaraamat,
Tallinna Linnamuuseum, 2022, hind: 14,00 eurot
Roland Gööck, Tee. 50 retsepti kogu maailmast Hans Joachim Döbbelini fotodega,
Avita, 2001, hind: 10,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Kokaraamatud all on 2316 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!