Teema: Joogid
Pealkiri:
Suur veinijuht. Kalev Kesküla uuendatud veinileksikonAutor(id): Kalev Kesküla, Siiri Kirikal ja Kadri Kroon
Kujundaja: Enno Piir
Kirjastus: Eesti Ekspress
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
ISBN: 9789949538522
Lehekülgi: 553
Sari: Eesti Ekspress raamat
Seisukord: pisut kulunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 236x175
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvas köites
Sisu:
Algselt 2004. aastal ilmunud Kalev Kesküla veinijuht on esimene eesti keeles kirjutatud veini käsitlev entsüklopeediline teos. Käesolev kolmas trükk on selle põhjalikult täiendatud ja kaasajastatud versioon, mis annab ülevaate kõigist tähtsamatest veinimaadest, nende ajaloost, veinipiirkondadest ja viinamarjasortidest. Veinimaade ülevaadete järel tutvustatakse meie kauplustes ja veinipoodides esindatud veine ja nende tootjaid. Raamatu tarvis on maitstud rohkem kui 500 veini, need on esitatud koos fotode, maitsekirjelduste ja toidusoovitustega. Veinijuht on mõeldud nii algajale veiniriiuli kõrvaseks abimeheks kui ka kogenumale veinisõbrale veiniteemasse süübimiseks.
Kalev Kesküla, kes oli tuntud kui ajakirjanik, luuletaja ja kirjanik, võttis eestlaste veinialase harimise enda südameasjaks. Kalevi veinijuht sai talle omaselt fundamentaalne, selles peegeldub tema lai silmaring ja avar maailmavaade. Kalevi kindel tahe oli, et raamat saaks kaasajastatud ning jätkaks ilmumist ka ilma temata, sest maailm ja eriti veinimaailm on pidevas muutumises.
Kadri Kroon jõudis veini juurde 1994. aastal, kui uuris filoloogina diplomitöö teemana veinisõnavara maailma erinevates keeltes. Mitmete restoranide, kohvikute ja peoteenindusfirma pidamise kõrvalt oli Kadri Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni asutamise juures ja käivitas Sommeljeede Erakooli. Tema sulest on ilmunud hulk veini- ja toiduteemalisi artikleid ning raamatuid.
Siiri Kirikal on kirjutanud toidust ja veinist ligi 20 aastat. Siiri on Eesti suurima toiduajakirja Oma Maitse ja portaali Toidutare.ee peatoimetaja. Aastal 2012 võitis Siiri Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni väljaantava Kalev Kesküla nimelise preemia kui parima veiniteemalise artiklisarja autor.
Märksõnad:
Eesti Ekspress raamat
veinitööstus
vein
sordid
teatmikud
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Suur veinijuht. Kalev Kesküla uuendatud veinileksikon, Kalev Kesküla, Siiri Kirikal ja Kadri Kroon, Eesti Ekspress 2014Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 7,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 4,50 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!