Teema: Toitumine
Pealkiri:
Ravitoitude kokaraamat 2.Toidud mis tugevdavad organismi ja toovad terviseAutor(id): Klaire Kolmann
Kujundaja: Laura Hein
Kirjastus: Tarkuseraamat
Linn: Tallinn
Aasta: 2017
Originaalkeel: eesti keel
ISBN: 9789949974894
Lehekülgi: 320
Sari: Ravitoitude kokaraamat
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 210x150
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Mitte kunagi pole inimese toidulaual olnud nii palju rafineeritud ja töödeldud toitu kui täna. Võrreldes varasema ajaga on meie toit kemikaalidest pungil ja toitainetelt vaesem, dramaatiliselt on muutunud nii meie toiduvalikud kui ka toidu kasvatamise, töötlemise ja säilitamise võtted.
Toitainevaese toidu ja ka elustiili muutuse tagajärjel on epideemiana levima haka-nud südame-veresoonkonnahaigused, diabeet ja ülekaalulisus. Raamatus heidame pilgu tervistavale toitumisele ja toome ära põhitõed, kuidas lihtsa ja vitamiinirikka toidu abil hoida end terve ja elujõulisena, valmistades toitu värskest ja puhtast toorainest kodus omal käel ning jättes ostmata poolfabrikaadid ja rafineeritud toiduained. Kuna tänapäeva maailm on liikunud suunas, kus poes on värske kraam müügil aastaringselt, oleme kaotanud sideme loodusega. Oskus aastaaegadega kä-sikäes elada on aga meie tervise võti, seega tutvustame, milliseid toite eri aasta-aegadel eelistada, et toituda looduserütmidega kooskõlas.
Erilise tähelepanu pöörame immuunsüsteemi tugevdamisele, sest just immuun-süsteemil on haiguste ennetamisel ja nendega võitlemisel kanda oluline roll.
Raamatust leiab üle 300 tervisliku toidu retsepti, sealhulgas suure valiku köögi- ja puuviljatoite, läätse- ja oaroogasid, lisaks gluteeni- ja laktoosivabasid toite ning tervistavate smuutide retsepte. Põhjus, miks paneme rõhku just taimetoidule, on lihtne: eestlased söövad väga suures koguses liha, unustades kiudainete, taimsete valkude ning vitamiinide ja mineraalainete tähtsuse. Retseptide koostamisel oleme lähtunud põhimõttest, et tervisliku toitumise võtmesõnaks on tasakaalustatud mitmekülgne toitumine.
Raamatu lõpust leiab ülevaate ka kõikidest vajalikest vitamiinidest ja mineraal-ainetest, nende peamistest allikatest ja toimemehhanismidest ning vaeguse tundemärkidest.
Soovime teile elamusi toiduvalmistamisel ning tervist, rõõmu ja elujõudu!
Märksõnad:
Tarkuseraamat
Ravitoitude kokaraamat
Laura Hein
toitumine
tervislik toitumine
toiduained
maitseained
dieettoidud
tervisenõuanded
kokaraamatud
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Ravitoitude kokaraamat 2.Toidud mis tugevdavad organismi ja toovad tervise, Klaire Kolmann, Tarkuseraamat 2017Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Toitumine alla viimati lisatud:
A. Lepp, Toor-taimtoitlaste toitude valmistamisõpetus,
Eesti Taimetoitlaste Selts, 1994, hind: 6,00 eurot
Anatol Sügis, Loomlikule toidule: tagasi? edasi? Inemiselõ, kis muu hulgan ka mõtles,
A. Sügis, 2004, hind: 10,00 eurot
Vitamiinide ja mineraalainete käsiraamat [imelised toidud tervise toetamiseks],
Varrak, 2019, hind: 27,00 eurot
Novak Djokovic, Võitja serv. Maailma esireketi retsept: gluteenivaba menüü suurepärase füüsilise ja vaimse vormi saavutamiseks,
Pilgrim, 2016, hind: 14,00 eurot
Mireille Guiliano, Prantslannad ei lähe paksuks. Toidu nautimise saladused,
Varrak, 2005, hind: 20,00 eurot
Aive Luigela; Toimetanud: Malle Kiirend, Targalt toitudes terveks. 1. osa,
Varrak, 2007, hind: 14,00 eurot
Aive Luigela. Toimetanud: Eha Kõrge, Tervise kokaraamat,
Varrak, 2011, hind: 9,00 eurot
Koostanud Pia Charpienter, Anna Keski-Rahkonen ja Riikka Viljanen, Söömishäired. Juhised lähedastele,
Medicina, 2011, hind: 28,00 eurot
Norbert Gerold, Saledaks ja terveks paastudes. Kuure ja retsepte,
Odamees, 1998, hind: 6,00 eurot
Toivo Jürgenson, Paastumine- on see imerohi?,
1993, hind: 4,00 eurot
Toitumine all on 369 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!