Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eksootilised viljad põhjamaa köögisAutor(id): Merrit Kiho
Kujundaja: Külli Kuusik
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2015
Originaalkeel:
ISBN: 9789949390342
Lehekülgi: 140
Sari: 100 rooga
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 170x225
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Selles raamatus pajatan ma kahekümne neljast eksootilisest viljast, osa neist on lugejale kindlasti hästi tuntud ( ananass, apelsin, mango, melon – kui nimetada esimesed pähe tulevad), aga usun, et ehk nii mõnegagi saate siin kohtuda esimest korda (mangostan, feihoa, ogamelon, draakonivili, tamarillo).
Nende seas on olnud vilju, millega ma ka ise esialgu midagi peale pole osanud hakata, aga siis ongi kõige lihtsam need ära poolitada, nuusutada ja maitsta. Kuna suurem osa eksootikast on meie poelettidel kahjuks üsna kallis, siis on tark neid naturaalselt nautida. Kellel aga eksperimenteerimisjulgust jagub, võiksid selle raamatu neljakümne kolmest retseptist nii mõndki katsetada. Kuna mulle meeldivad pisikesed ootamatused, siis leiate siit magustoiduretseptide kõrvalt päris palju vilju ka pearoa koostisest, ning ma pole unustanud vürtsmoosi ega tšatnitki.
Retseptidele lisaks on raamatus ka väike tutvustus viljade päritolust ja kasulikkusest, samuti soovitused selle kohta, kuidas neid poes valida, mida kodus peale hakata ja kuidas säilitada.
Toredaid katsetusi!
Merrit
Märksõnad:
puuviljad
köögiviljad
maitsetaimed
toiduvalmistamine
kokaraamatud
nõuanded
Ajakirjade Kirjastus
100 rooga
Hind:
15,00 EUROtsing autori järgi:
Merrit Kiho, Püssiga köögis. 50 maitsekat ulukirooga,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 25,00 eurot
Jaan Kiho, Merrit Kiho, Merekalad Merriti moodi,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 16,00 eurot
Tiina Lebane, Merrit Kiho, Roheline tervisepomm avokaado,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 9,00 eurot
Merrit Kiho, Jaan Kiho, Jaanipäevatoidud. Eesti, Rootsi ja Soome köök ja kombed,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Tiina Lebane, Merrit Kiho, Punane tervisepomm peet. Maitsvalt soolasest magusani,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 12,00 eurot
Heret Pauskar, Merrit Kiho, Lia Virkus, Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar,
Ajakirjade Kirjastus, 2014
Merrit Kiho, Merle Rips, Seletav kokandussõnastik. Peotäis köögi- ja söögitarkust,
Ajakirjade Kirjastus, 2016
Andra Kalda, Merrit Kiho, Supilinna salaseltsi kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2016
tekstid ja retseptid: Lia Virkus, Tiina Lebane, Merrit Kiho, Jõulud meil ja mujal maailmas. 75 jõulurooga 27 maalt,
Ajakirjade Kirjastus, 2015
Merrit Kiho, Siiri Kirikal, Kaili Maide ja Lia Virkus, Tšilli - päike või saatan? Kuum raamat tšillidest. Retseptid ja kasvatusnõuanded,
Ajakirjade Kirjastus, 2014
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite ulukilihast,
Valgus, 1992, hind: 13,00 eurot
Koostanud Silvi Kohu, Pannkoogid. Soolased ja magusad,
Ata-Raamat, 2002, hind: 6,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Koogid. Plaadikoogid, vormikoogid, keeksid,
AS ATA, 1993, hind: 8,00 eurot
Linda Petti, Tomat ja tema sugulased,
Varrak, 1993, hind: 3,00 eurot
Ants Sossi, Jookide valmistamine kodusel teel,
Maalehe Raamat, 2001, hind: 8,00 eurot
Rosalba Gioffrè, Mollie Thomson, Sara Vignozzi, Risotod,
Sinisukk, 2002, hind: 3,00 eurot
tekst: Mollie Thomson, Rosalba Gioffrè, Sara Vignozzi; toimetanud Marika Flaur, Pastakastmed,
Sinisukk, 2002, hind: 3,00 eurot
toimetanud Elle Ojasaar ja Mall Vaasma, Hull seente järele. Kogumik seenehõrgutisi,
Sinisukk, 2003, hind: 19,00 eurot
Virve Karu (koostaja), Teeme ise,
hind: 5,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2313 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!