Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Mitte ainult hummusest. Taimetoite araabia maadestAutor(id): Liis Sillaste-Toots, Anniina Ljokkoi
Kirjastus: Hea Lugu
Linn:
Aasta: 2018
Originaalkeel:
ISBN: 9789949634828
Lehekülgi: 144
Sari: 100 rooga
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 225x170
Suurus: Pehmekaaneline
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
Järjest rohkem on poeriiulitel toidu- ja maitseaineid, mis lausa kutsuvad köögirännakutele. Araabia toite tutvustavaid algupäraseid kokaraamatuid eesti keeles peaaegu ei ole. Liis Sillaste-Toots ja Anniina Ljokkoi kokaraamatus, mis on pühendatud araabia maade taimetoitudele, kajastuvad Liisi kogemused araabia sõpradega koos kokkamisest ning Anniina teadmised täisväärtuslikust taimsest toitumisest. Lisaks on Liisilt täiendavat teavet araabia toidukultuuri ajaloost ja tänapäevast. Tuuli Mathiseni kaunid toidupuldid on aga tekitanud vaimustust kauge Marokoni välja.
Raamatus esitletud toidud on pärit peamiselt Marokost ja Liibanonist, mis esindavad vastavalt Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida araabia riikide toidukultuuri. Hummust ja falafele teavad vist küll juba kõik, nüüd on aeg avastada muhammara ja gaaluk, bataata harra ja tadžiinid. Neid nimesid on võib-olla keeruline hääldada, kuid roogi on lihtne valmistada ning need koosnevad enamasti meile üsnagi hõlpsasti kättesaadavatest koostisainetest. Araabia söögid teeb eriliseks ja unustamatuks oskuslik maitsestamine. Seetõttu on raamatu väga väärtuslik osa põhjalik ülevaade enim kasutatavatest vürtsidest ja muudest meil veel mitte päris igapäevastest toiduainetest.
***
Liis Sillaste-Toots on tõlkija ja kirglik kodukokk, kellelt on koos illustraator Kertu Sillastega varem ilmunud kokaraamat „Lapsed sööma! Maitsvat toitu laiast ilmast“ ning kööginippide raamatuke „Kokatarkusi must valgel“ Araabia maade kokakunsti on ta armunud reisidel Marokos ning õppides araabia keelt ja islami kultuuri Helsingi Ülikoolis. Tallinnas on ta vedanud Kultuuriköök 82-s maailma köökide teemalist õpitubade sarja.
Anniina Ljokkoi on Soome päritolu eesti kirjanduse tõlkija ning pikaajaline vegan, kelle toidulauale toovad maailma köögid juurde värvi ja põnevust. Ta on avaldanud teatmiku „Väikesed veganid. Laste kasvatamisest ja toitumisest“ ning praegu õpib ta toitumisnõustamist Rahvatervise Akadeemias.
100 rooga
Hea Lugu
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Mitte ainult hummusest. Taimetoite araabia maadest, Liis Sillaste-Toots, Anniina Ljokkoi, Hea Lugu 2018Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 7,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 4,50 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!