Teema: Joogid
Pealkiri:
Koduveini tegemineAutor(id): Ivar Veldre
Kujundaja: Kersti Tormis
Kirjastus: Mats
Linn: Tallinn
Aasta: 1996
Originaalkeel:
ISBN: 9985510275
Lehekülgi: 48
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 117 × 167 mm
Suurus: väikses formaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Vein on marja- või puuviljamahlast kääritamisel saadud alkohoolne jook. Veini valmistamine on pikaajalise traditsiooniga ja pärineb aladelt, kus on tegeldud viinamarjakasvatusega.
Eestis tehakse koduveini marjadest ja puuviljadest, millest saadav mahl on enamasti happerikas, kuid suhkruvaene. Koduveini valmistamisel võetakse aluseks mahlade keskmine suhkru- ja happesisaldus, need andmed on ära toodud vastavas tabelis.
Raamatus kirjeldatakse üksikasjalikult kodusel teel veini valmistamise tehnoloogiat tooraine ettevalmistamisest kuni ümbervalamise ja laagerdamiseni, räägitakse ka veinide haigustest ja puudustest. Lisatud on valik näidisretsepte, mis sisaldavad konkreetseid soovitusi üksikute veinide valmistamiseks. Iga retsepti juures on näidatud tooraine- ja suhkrukogus, mis kulub 10 liitri kääritatava mahla (veinimahla) saamiseks.
Märksõnad
koduvein
veinivalmistamine
Hind:
7,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
E. Arunurm, M. Jaanimägi, A. Järvamägi, E. Kangur, Salme Masso, O. Relve, L. Remmelgas, A. Saa ja A. Tõnsing, Kokaraamat,
Valgus, 1984, hind: 11,00 eurot
Mahlaretseptiraamat. Versapers aeglane mahlapress,
hind: 6,00 eurot
Lia Virkus, Nelly Vahtramaa, Tatratoidud 2. Toortatratornidest küpsisetordini,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Nelly Vahtramaa, Lia Virkus, Anton Mihkelsoo, Tatratoidud - pilafist šokolaadikoogini. Sari 100 rooga mini,
Ajakirjade Kirjastus, 2014, hind: 13,00 eurot
Matleena Lahti, Väikelapse mahetoit. Beebipere kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2013, hind: 18,00 eurot
Arden Moore, Kokka ise koerale! Tervislikud toidud - suurepärased retseptid,
TEA Kirjastus, 2013, hind: 14,00 eurot
Eesti retseptide autorid: Õile Aavik, Marina Madisson, Elle Möller ... jt., Kali, mõdu ja kaljatoidud,
TEA Kirjastus, 2016, hind: 8,00 eurot
Hilaire Walden, Kastmed ja marinaadid. Klassikalisi ja uudseid võimalusi, kuidas toite huvitavamaks muuta,
Sinisukk, 2002, hind: 11,00 eurot
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine,
Eesti Ühing ''Teadus'', 1991, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 5,00 eurot
Kokaraamatud all on 2271 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!