Teema: Esseistika, dokumentalistika
Pealkiri:
Maitse füsioloogia ehk mõlgutused kõrgemast gastronoomiastAutor(id): Jean Anthelme Brillat-Savarin
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
Tõlkija: Külli Kressa
ISBN: 9789949274765
Lehekülgi: 448
Seisukord: normaalses korras kasutatud raamat
Mõõdud: 165x240 mm
Suurus: tavaformaadist veidi suuremas formaadis, kõvas köites
Sisu:
„Maitse füsioloogia“ on kentsakas raamat toidust, söögist ja joogist, söömiskommetest ja kõigest muust gastronoomiaga seonduvast. Tegu on toidukirjanduse ühe alusteosega, mis ilmus algselt 1825. aastal, kuid on endiselt väga loetud ja tõlgitud raamat. Kuigi raamat kõneleb toidust ja söömisest, ei ole see kokaraamat, vaid üritab pigem entsüklopedisti ambitsiooniga haarata kõike, mis sellesse teemasse üldse puutub: inimese meeltest ja seedesüsteemist alustades, ajaloosündmuste juures peatudes ja tõestisündinud lõbusate ja kurbade lugudega lõpetades.
Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) oli Prantsuse jurist ja poliitik. Eluajal tunti teda just juristi ja ühiskonnategelasena, kuid tänapäeval on tema kõige loetum ja kuulsam teos „Maitse füsioloogia“.
Originaali pealkiri: Physiologie du Goût. Eesti keeles
Märksõnad:
ajalugu
kokaraamatud
kultuur
Hind:
25,00 EURTeema
Kultuur alla viimati lisatud:
Argo Mund ja Ellen Uuspõld, Õpetusi ja harjutusi algajale keeletoimetajale,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 2009, hind: 6,00 eurot
Mari Mets, Suhtlusvõrgustikud reaalajas: võru kõnekeele varieerumine kahes Võrumaa külas,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 2010, hind: 10,00 eurot
Toimetanud Katrin Maiste, Mart Meri ja Raina Reiljan, Eesti keel ja kultuur maailmas III,
Eesti Instituut, 2009, hind: 4,00 eurot
peatoimetaja Marin Laak; koostajad ja toimetajad: Ene-Reet Soovik, Elle-Mari Talivee, Jason Finch, Anu Printsmann, Methis 2019/24. Kirjanduslikud linnauuringud,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 2019, hind: 7,00 eurot
Ю. М. Лотман, Беседы о русской культуре. Быт и традиции русского дворянства (XVIII - начало XIX века),
Искусство, 1994, hind: 10,00 eurot
August Gailit. Kirjad Eesti Kirjanike Kooperatiivile,
Eesti Kirjandusmuuseum, 1999, hind: 6,00 eurot
Jean Anthelme Brillat-Savarin, Maitse füsioloogia ehk mõlgutused kõrgemast gastronoomiast,
Tänapäev, 2014, hind: 25,00 eurot
Ugo Bardi, Seneca efekt. Miks kõik kasvab aeglaselt, aga variseb kokku kiiresti. Raport Rooma Klubile,
Hea Lugu, 2018, hind: 23,00 eurot
Sveta Aleksejeva ja Leelo Märjamaa, Cupido ja Psyche,
Draakon ja Kuu, 2002, hind: 4,00 eurot
Toimetanud Marju Lauristin ja Peeter Vihalemm, Return to the Western World. Cultural and Political Perspectives on the Estonian Post-Communist Transition,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 1998, hind: 25,00 eurot
Kultuur all on 4735 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!