Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Raamat maitsvast ja tervislikust toidustAutor(id): Toimetanud: Salme Masso
Kirjastus: Eesti Riiklik Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 1955
Originaalkeel: vene keel
Tõlkija: S. Vitsur
Lehekülgi: 404
Seisukord: pisut kulunud ja määrdunud kaaned, pühendus sees, pühendusest nimi välja lõigatud, sisu olemas ja korralik
Mõõdud: 208 × 267 mm
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 026
-Eessõna
-Külluse loomiseks
-Ratsionaalse toitlustamise põhialused
-Roogade valik hommikueineks, lõuna- ja õhtusöögiks
-Lõunasöögi valmistamine
-Lauakatmine
-Köök
-Vajalike kööginõude näidisvalik
-Mõningate toiduainete kaalu ja mahu võrdlustabel
-Tabel toiduainete vitamiinisisalduse kohta
-Tabel C-vitamiini säilivuse kohta toiduainete kulinaarsel töötlemisel
-Külmad road ja suupisted
-Puljongid ja supid sh püreesupid
-Kala (eeltöötlemine ja toidud)
-Liha (eeltöötlemine ja toidud) sh kastmed liharoogadele ning toidud kodu- ja metslindudest
-Köögiviljad ja seened
-Road tangudest ja jahust
-Road aedubadest, hernestest ja läätsedest
-Piima- ja munaroad
-Tainatooted
-Magusroad
-Laste toitlustamine
-Naiste toitlustamine raseduse ja imiku rinnaga toitmise perioodil
-Ravitoitlustamine: toidud maohaiguste, sooltehaiguste, maksahaiguste, südame- ja neeruhaiguste ning hüpertoonia korral, rasvumise ja suhkruhaiguse korral, toidud pärast raskeid haigusi ja operatsioone esineva kurnatuse korral, hematogeeniga toidud kehvveresuse ja alatoitluse korral, toidud toore maksa ja luuüdiga.
-Keedised, äädikahoidised, hapendatud hoidised
-Eesti rahvusroad ja veel mõningaid meil üldtuntud roogasid sh kalade soolamine
kokaraamatud
Hind:
18,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Hilaire Walden, Kastmed ja marinaadid. Klassikalisi ja uudseid võimalusi, kuidas toite huvitavamaks muuta,
Sinisukk, 2002, hind: 11,00 eurot
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine,
Eesti Ühing ''Teadus'', 1991, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 5,00 eurot
Joseph Iannuzzi, Maffia kokaraamat,
Philos Eesti OÜ, hind: 14,00 eurot
Hugh Johnson, Hugh Johnsoni väike veiniraamat 1998,
Kupar, 1998, hind: 7,00 eurot
Koostanud Aili Jõgi, Lihtsad beebitoidud,
Best Life Publishing, 2010, hind: 6,00 eurot
Anni Arro, Sepamaa talu köök. The Kitchen of Sepamaa Talu,
Ajakirjade Kirjastus, 2007, hind: 16,00 eurot
Gordon Ramsay, Sõpradega köögis,
Tänapäev, 2014, hind: 20,00 eurot
Tammerraamat, Soolast ja magusat jõululauale,
Tammerraamat, 2022, hind: 9,00 eurot
Liis Sillaste-Toots, Lapsed, sööma! Maitsvat toitu laiast maailmast,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 9,00 eurot
Kokaraamatud all on 2269 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!