Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Jamie 30 minuti road. Uuenduslik meetod maitsva toidu kiireks valmistamiseksAutor(id): Jamie Oliver
Kujundaja: Jan Garshnek, René Tendermann
Kirjastus: Pegasus
Linn: Tallinn
Aasta: 2011
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Tiiu Kraut
ISBN: 9789949472512
Lehekülgi: 288
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 194 × 252
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Selles raamatus õpetan sulle, kuidas saada terve toidukord lauale kõigest 30 minutiga! Ja mitte üksainus roog, vaid terve suur valik mõnusaid palasid. Kui sa oled sama suur toidusõber nagu mina ja pead pärast pikka tööpäeva hakkama näljaseid suid toitma, siis luba mul tutvustada sulle tõeliselt uuenduslikku ja uut toiduvalmistamismeetodit. Selles raamatus õpetan, kuidas saada terve toidukord valmis sama ajaga, mis tavaliselt kulub üheainsa toidu tegemiseks. Tulemus, mida on võimalik saavutada kõigest poole tunniga, lööb sul jalad alt. Minul igatahes lõi! Ometi ei tähenda kiirustamine koonerdamist kvaliteedi pealt. Tähtis on asju õigesti korraldada, tõhusalt tegutseda, kasutada nupuvõtteid ja nutikaid nippe, et laduda taldrikud hullult maitsva toiduga lauale täiesti tühise ajaga. Kõik 50 sellest raamatus leiduvat retsepti on kirjutatud ülima hoolega ja ilma liigse uimerdamiseta – see oli lihtsalt mõnus ja lennukas kokkamine. Panin kokku omavahel hästi sobivad toiduained ning avasin retseptid ainulaadsel ja hõlpsasti jälgitaval moel. Sedalaadi toidutegemisel tuleb iga hetke nutikalt kasutada, oma tegutsemist nautida ja kujundada ka köök sellele vastavalt. Sulle võib tunduda, et see pole võimalik, kuid ma tõotan, et on. Heida pilk siia raamatusse ja sa näed ise, mis sorti toidud sind ees ootavad. Kui oled kord juba sellise toidutegemise selgeks saanud, hakkab see sulle meeldima ja sa ei pöördu enam iialgi tagasi.
Jamie Oliver tegi söögitegemisega algust juba kaheksa-aastaselt oma vanemate pubis Cricketers, mis asub Essexis, Claveringis. Pärast kooli lõpetamist hakkas ta toitlustuse vallas tööle, asudes kõigepealt tegutsema Londoni Neal Streeti restoranis ja seejärel River Cafés, kus ta jäi silma mainekale teleproduktsioonifirmale. Tema karjäär televisioonis ja kokaraamatute autorina algas 1999. aastal sarjaga «Alasti kokk» («Naked Chef»). Pärast seda on ta rajanud Londonis restorani Fifteen, muutnud Inglismaal koolilõunate menüüd ja viinud läbi revolutsiooni koduses toiduvalmistamises. Tema heategevusorganisatsioon Jamie Oliver Foundation on seadnud oma eesmärgiks parandada inimeste elu hea toiduga. Fondile kuulub Fifteen Restaurant Group, mis pakub kokakoolitust puudega noortele inimestele, ja Kokakooli keskused (Ministry of Food Centres), mis pakub inimestele nii Inglismaal kui ka mere taga võimalust õppida esmaseid söögitegemisoskusi. Hetkel töötab Jamie Oliveri fond välja koolitusprogrammi koolide ja lasteaedade kokatädidele.
Originaali pealkiri: Jamie's 30 minute meals
kokaraamatud, toit, kiirtoit
Hind:
32,00 EUROtsing autori järgi:
Jamie Oliver, Jamies Great Britain,
Michael Joseph Ltd, 2011, hind: 20,00 eurot
Jamie Oliver, Jamies 15-Minute Meals / Jamie 15 minuti road,
Michael Joseph Ltd, 2012, hind: 20,00 eurot
Jamie Oliver, Cook with Jamie: My Guide to Making You a Better Cook,
Michael Joseph Ltd, 2006, hind: 25,00 eurot
Jamie Oliver, Jamie kodus. Tee oma elu toiduga mõnusaks,
Pegasus, 2010, hind: 35,00 eurot
Jamie Oliver, Jamie Ameerika,
Pegasus, 2010, hind: 24,00 eurot
Jamie Oliver, 7 eri moel,
Pegasus, 2020
Jamie Oliver, Jamie teeb,
Pegasus, 2014
Jamie Oliver. Toimetanud Mare Luuk, Jamie Kokakool. Igaüks suudab õppida 24 tunniga süüa tegema,
Pegasus, 2013
Jamie Oliver, Jamie Itaalia,
Pegasus, 2009
Jamie Oliver, 5 koostisosa. Vahemerelised road. Lihtne ja võrratu toit,
Pegasus, 2023
Jamie Oliver. Toimetanud: Helen Kõrgesaar, Jamie Itaalia,
Pegasus, 2010
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Hugh Johnson, Hugh Johnsoni väike veiniraamat 1998,
Kupar, 1998, hind: 7,00 eurot
Koostanud Aili Jõgi, Lihtsad beebitoidud,
Best Life Publishing, 2010, hind: 6,00 eurot
Anni Arro, Sepamaa talu köök. The Kitchen of Sepamaa Talu,
Ajakirjade Kirjastus, 2007, hind: 16,00 eurot
Gordon Ramsay, Sõpradega köögis,
Tänapäev, 2014, hind: 20,00 eurot
Joseph Iannuzzi, Maffia kokaraamat,
Philos Eesti OÜ, hind: 14,00 eurot
Tammerraamat, Soolast ja magusat jõululauale,
Tammerraamat, 2022, hind: 9,00 eurot
Liis Sillaste-Toots, Lapsed, sööma! Maitsvat toitu laiast maailmast,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 9,00 eurot
Britt Paju, Anne & Stiili kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 9,00 eurot
Kaarina Kaurinkoski, Saadikuproua hõrgutisi,
Perioodika, 1995, hind: 4,00 eurot
Suur salatiraamat,
Sinisukk, 2001, hind: 7,50 eurot
Kokaraamatud all on 2269 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!