Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Maitsepärand. Retseptid läbi põlvkondade, aastaaegade ja kodude. A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homesAutor(id): Maria Bessières
Kirjastus: Kolmas Kaader
Linn: Tallinn
Aasta: 2021
Originaalkeel:
ISBN: 9789916408995
Lehekülgi: 316
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 270x200
Suurus:
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
Prantsusmaal elav eestlanna, rahvusvahelise jälgijaskonnaga toidublogija Maria Bessières, toob kakskeelses (eesti-inglise) kokaraamatus lugejani retseptid läbi põlvkondade, aastaaegade ja kodude. Enda ja oma raamatu kohta kirjutab autor:
„Kolides Eestist Prantsusmaale oli toidul oluline roll siin oma kodu loomisel. See oli see osa Eestist, mille sain kaasa võtta ilma kolimiskastideta. Retseptid ja maitsed, millega kasvasin üles mina, on muutunud selle võrra olulisemaks nüüd, kui mul on oma perekond, kellele need edasi kanda. Kasutades samu tooraineid, maitsekooslusi ja retsepte, saavad mu lapsed süüa mu vanemate ja vanavanemate toite ning hoida seeläbi sidet oma Eesti juurte ja perekonnaga. Siin raamatus on kokku kogutud ühelt poolt minu nostalgiline Eesti, lapsepõlve toitude ja maitsetega, ning teisest küljest prantsuse retseptid, mis on Prantsusmaal elades ja oma kodu luues saanud meie köögi lahutamatuks osaks. Minu toit on lihtne, hooajaline ja kodune ja see raamat on selle peegeldus. See on retseptide kogumik, ühendamaks erinevad põlvkonnad, nendelt, kes olid enne mind, neile, kes tulevad pärast. See on isiklik, sest toit ongi isiklik. Toit on traditsioonid, kultuur ja pärand.“
Maria Bessières (neiupõlvenimega Kross) on armastatud toidublogija, keda saab jälgida nii Instagramis kui isiklikus blogis. Kakskeelne kokaraamat on rõõmusõnum kõigile tema jälgijatele üle kogu maailma, samuti Eesti lugejale, kelle jaoks näitleja ja kirjanike perekonnas kasvanud Maria raamat on kindlasti meeldiv üllatus.
Maria Bessières is an Estonian food blogger with an international audience. Living in France she brings recipes through generations, seasons and homes to the reader in a bilingual (Estonian-English) cookbook. About herself and her book the author writes:
“Kitchen has always been the heart of my home. A place to spend time with family and friends. When I moved to France, food played a big part in creating a home here. It was the part of Estonia that I could take with me without moving boxes. Recipes and flavours with which I grew up with, have become even more important now that I have my own little family, to whom to pass it forward. Using the same produce, flavour combinations and recipes, my children can eat the dishes of my parents and grandparents and maintain a connection to their Estonian roots and family. This book is a collection of my nostalgic Estonia, dishes and flavours of my childhood, and also French recipes that, now living in France and having created a home here, have become an inseparable part of our kitchen. My food is simple, seasonal and homemade and this book is a reflection of that. It is a collection of recipes to unite different generations, from those who came before me, to those who will come after. It´s personal because food is personal. Food is traditions, culture and heritage.”
Märksõnad:
Kolmas Kaader
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Maitsepärand. Retseptid läbi põlvkondade, aastaaegade ja kodude. A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homes, Maria Bessières , Kolmas Kaader 2021Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine,
Eesti Ühing ''Teadus'', 1991, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 5,00 eurot
Joseph Iannuzzi, Maffia kokaraamat,
Philos Eesti OÜ, hind: 14,00 eurot
Hugh Johnson, Hugh Johnsoni väike veiniraamat 1998,
Kupar, 1998, hind: 7,00 eurot
Koostanud Aili Jõgi, Lihtsad beebitoidud,
Best Life Publishing, 2010, hind: 6,00 eurot
Anni Arro, Sepamaa talu köök. The Kitchen of Sepamaa Talu,
Ajakirjade Kirjastus, 2007, hind: 16,00 eurot
Gordon Ramsay, Sõpradega köögis,
Tänapäev, 2014, hind: 20,00 eurot
Tammerraamat, Soolast ja magusat jõululauale,
Tammerraamat, 2022, hind: 9,00 eurot
Liis Sillaste-Toots, Lapsed, sööma! Maitsvat toitu laiast maailmast,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 9,00 eurot
Britt Paju, Anne & Stiili kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 9,00 eurot
Kokaraamatud all on 2269 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!