Teema: Joogid
Pealkiri:
Kodune veinitööstus. Veinide valmistamine marjadest ja puuviljadest, marja- ja puuviljamahlade alalhoidmisest ja alkoholita veinide valmistamisestAutor(id): Otto Kramer
Kirjastus: Agronoom
Linn: Tallinn
Aasta: 1929
Originaalkeel:
Lehekülgi: 64
Sari: Tulusaid oskusi 3
Seisukord: kasutatud raamat, kaaned ja lehed kohati kulunud, koltunud ning määrdunud, kaaned pisut katki, tiitelleht PUUDU, ülejäänud sisu olemas ja loetav
Mõõdud: 145 × 210 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Meie puuvilja- ja marjakasvatajad suuremalt jaolt ei oska kasutada oma aiasaadusi küllalt tulutoovalt. Veel hilissügisel näeb siin ja seal aedades punetamas sõstrapõõsaid, kuni linnud neilt viimaks marjad ära nokivad. Puuviljaga ei ole lugu sugugi parem. Viljarikastel aastatel müüakse puuvili kas poolmuidu ära või söödetakse loomadele, et aga lahti saada oma rikkalikust saagist. Põhjuseks ei ole siin üksi ajapuudus, turu kaugus ega madalad hinnad, vaid ka aiaomaniku teadmatus, kuidas seda rikkalikku saaki kasuga tarvitada.
Käesolev brošüür tahab siin abiks olla ja pakkuda õpetust, kuidas lihtsamate abinõudega kodus valmistada puuviljast, aia- ning metsamarjadest veini, mida võiks hoida alal aastate viisi - väärtust kaotamata.
Sisu:
Mahla koosseis ja omadused
Missuguse suhkruga tuleb katta puudujääki mahlas?
Missugused marjad ja puuvili on veinitegemiseks kohasemad?
Happe mõõtmine mahlas ja lahjendamine veega
Suhkru mõõtmine mahlas ja puuduva osa väljaarvamine
Kuidas mõjuvad mitmesugused mikroorganismid mahlasse ja kuidas võidelda nende vastu
Soodsamaid tingimusi mahla käärimiseks
Missugust veini valmistada kodus?
Veinitegemise riistad
Mahla surumine
Mahla käärimapanek ja käärimine
Retseptid veinivalmistamiseks
Veini ärakallamine pärmilt
Noore veini suhkurdamine
Filtreerimine
Teisi veinipuhastamise viise
Veini kallamine pudelisse
Sagedamini ettetulevaid veinirikkeid ja abinõusid nende kõrvaldamiseks
Marja- ja puuviljamahlade alalhoidmisest ja alkoholita veinide valmistamisest.
2., täiendatud trükk. Esitrükk: Tallinn : Agronoom, 1926
Märksõnad:
koduvein
veinitööstus
koduvein
käsiraamatud
retseptid
joogid
jook
Sari: Tulusaid oskusi nr. 3
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Kodune veinitööstus. Veinide valmistamine marjadest ja puuviljadest, marja- ja puuviljamahlade alalhoidmisest ja alkoholita veinide valmistamisest, Otto Kramer, Agronoom 1929Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 7,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 4,50 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!