Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
33 külma suvesuppiAutor(id): Peeter Kard
Kujundaja: Omar Volmer
Kirjastus: Perona
Linn: Pärnu
Aasta: 1991
Originaalkeel:
Lehekülgi: 40
Seisukord: pisut kulunud ja määrdunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 145x200 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
#T065# RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 049
Kuumadel suvepäevadel on maitsvaks ja kosutavaks lõunasöögiks külmad suvesupid. Tuntumad neist on slaavi köögist pärinevad kaljasupid ehk okroškad ja külmad punapeedisupid. Teistes rahvusköökides kasutatakse supivedelaks ka hapupiima, keefiri, jogurtit, aedviljade ja seente keeduleent, liha ja kalapuljongit. Külmadele suppidele lisatakse hapukoort, keedetud mune ja rohkesti maitserohelist. Põhiaineteks on liha, kala, aedviljad, seened ja muu käepärane. Hädakorral võib liha asendada mõne odava vorstiga. Need supid serveeritakse hästi külmalt ja mõnikord antakse kõrvale ka toidujääd. Ärgem unustagem, et meie soola või suhkruga maitsestatud ja hapupiimaga segatud kamajahu on ka tegelikult külm supp ja kamaretsept on üldse üks iidsemaid tänapäevani säilinud retsepte maailmaköögis.
Hind:
2,50 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 6,00 eurot
Linda Petti, Austria köök,
Ilmavalgus, 1996, hind: 7,00 eurot
Sirje Maasikamäe, Magusad ahvatlused,
Menu, 2011, hind: 14,00 eurot
Angeelika Kang, Väike piparkoogiraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2007, hind: 13,00 eurot
Angeelika Kang, Maire Suitsu, Lia Virkus, Šokolaadiraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2004, hind: 24,00 eurot
Martha Day, Jõulutoidud,
Varrak, 2005, hind: 7,00 eurot
Anu Pink, Kodune kaloriraamat,
KÜ Kujundus, 1997, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 sousti,
Perona, 1991, hind: 2,50 eurot
Harry Eyres, Vein,
TEA Kirjastus, 1997, hind: 2,00 eurot
Peeter Kard, 33 külma suvesuppi,
Perona, 1991, hind: 2,50 eurot
Kokaraamatud all on 2301 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!