Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Vorstivalmistaja käsiraamatAutor(id): Valve Luts ja Meili Rei
Kirjastus:
Linn:
Aasta: 1991
Originaalkeel: eesti keel
Lehekülgi: 128
Seisukord: pisut kulunud kaaned, tiitelleht puudub, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 140 × 213 mm
Suurus: tavaformaadis pehmete kaantega raamat
Sisu:
Raamatus 69 erinevat retsepti.
Sisukord:
Kas vorstitegu on lihtne? Ei ole.
Hea vorsti valmistamiseks on vaja
leida sobiv vorstiretsept; — valida õigesti liha ja muu tooraine; - omada kogemusi vorstitaigna valmistamiseks; kinni pidada vorstide laagerdamise, keetmise, suitsutamise režiimidest.
Sellest ja muustki vorstivalmistajale vajalikust on kirjutatud käesolevas brošüüris. Lisaks 69 retsepti.
SISUKORD
1. VORSTIDE SORTIMENT — 2
2. TOORAINE JA ABIMATERJALID
— 3
2.1. Põhitooraine — 3
2.2. Maitseained — 8
2.3. Soolamislisandid — 10
2.4. Liha veesiduvust tõstvad ained
— 12
2.5. Bakterkultuurid — 13
2.6. Vorstikestad — 14
2.7. Kütus suitsutamiseks — 16
2.8. Sidumis- ja pakkematerjalid, taara — 17
3. VORSTIDE TOOTMISE TEHNOLOOGIA — 18
3.1. Tooraine ettevalmistamine — 18
3.1.1. Rümpade vastuvõtmine ja tükeldamne -— 18
3.1.2. Konditustamine — 20
3.1.3. Liha siirimine ja sorteerimine — 21
3.1.4. Peki ettevalmistamine — 24
3.1.5. Vorstiliha soolamine — 25
3.2. Vorstikestade ettevalmistamine
— 26
3.3. Vorstisegu valmistamine — 28
3.4. Vorstide pritsimine — 30
3.5. Vorstide sidumine — 31
3.6. Vorstide laagerdamine — 32
3.7. Vorstide kuumutamine (esimene suitsutamine) — 34
3.8. Vorstide keetmine — 36
3.9. Vorstide jahutamine — 37
3.10. Vorstide suitsutamine (teine suitsutamine) — 38
3.11. Vorstide kuivatamine — 40
4. VORSTIDE TOOTMISE TEHNOLOOGILISED SKEEMID — 42
4.1. Mustrilised vorstid — 42
4.2. Viinerid ja sardellid — 43
4.3. Keeduvorstid — 45
4.4. Poolsuitsuvorstid •— 46
4.5. Täissuitsuvorstid — 48
4.6. Toorsuitsuvorstid — 49
5. VORSTIDE RETSEPTE — 51
5.1. Mustrilised vorstid — 51
5.2. Viinerid — 54
5.3. Sardellid — 60
5.4. Keeduvorstid — 67
5.5. Poolsuitsuvorstid — 87
5.6. Täissuitsuvorstid — 102
5.7. Toorsuitsuvorstid — 109
5.8. Muid vorstiretsepte — 116
6. NÕUDED VALMISTOODANGULE
— 120
7. VORSTIDE DEFEKTE JA NENDE TEKKEPÕHJUSI — 121
8. VORSTIDE PAKKIMINE, TRANSPORTIMINE JA SÄILITAMINE — 122
LISAD
Lisa 1. Soolte vorstisegu mahunormid
— 124
Lisa 2. Soolte kulunormid l tonnile
keeduvorsttoodetele •— 125
Lisa 3. Vorstisegu mahunormid 10 m
tsellofaankestale, kg — 126
Lisa 4. Tsellofaankesta kulunormid l t
valmistootele, tk — 126
Lisa 5. Vorstisegu mahunormid 1000
tk tsellofaankestale, kg — 126
Lisa 6. Koefitsiendid suitsuvorstide
ümberarvestamiseks keeduvorstidele
kestade segu mahutavuse järgi — 127
Lisa 7. Tooraine ja valmistoodangu
temperatuurid — 127
Lisa 8. Temperatuuri- ja niiskuserežii-
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.