Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Köögiprohmakate praavitamise käsiraamatAutor(id): John Bear, Marina Bear ja Tanja Zeryck
Kujundaja: Kaie Lilleorg
Kirjastus: Ersen
Linn: Tallinn
Aasta: 2005
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Marge Paal
ISBN: 9949120470
Lehekülgi: 208
Seisukord: korralik raamat
Mõõdud: 135 × 205 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 162
Kuidas tegutseda siis, kui selgub, et mõni omavalmistatud toit või jook on...
üle küpsenud
liiga vähe küpsenud
seisnud
kõrbenud
tükkis
soolane
mage
liiga tuline
külmunud
pudrune
liiga kuiv
liiga vesine
liiga vähe kerkinud
vintske
liiga paks
liiga vedel
närtsinud
rasvane
kokku vajunud
müredaks läinud
või kinni kleepunud
Kui midagi juhtub su autoga, teed sa selle korda. Maailmas on tuhandeid kokaraamatuid, mis õpetavad süüa tegema.
Kümnete tuhandete lemmik üle kogu maailma, «Köögiprohmakate praavitamise käsiraamat», on hoopis teistsugune. See õpetab, kuidas apse parandada, kulinaarseid eksisamme heastada ja ootamatute olukordadega toime tulla: näiteks kui viimane piim on ära joodud, oled odava hinna tõttu üle igasuguse määra palju banaane ostnud, unustasid kartulid koos lihaga ahju panna ja nii edasi.
Ükskõik, kas tegu on kokkuvajunud koogi, liiga soolase supi, kõrbenud liha, ülirasvase kastme, haledate sparglivarte või mõne muu äpardusega sadade võimalike hulgast, mis võivad ette tulla parimatelgi kokkadel, on sellest raamatust kindlasti abi. Vaimukad, kasulikud, lõbusad ja praktilised tähestikujärjestuses loetelud lisavad igale köögile uudsust.
Käesolev väljaanne on praegusel terviseteadlikul ajastul tõeline köögiklassika, pakkudes uusi vihjeid rasvasuse vähendamiseks, värskete toiduainete kasutamiseks ja aidates kodukokal lõpututes koostisosades orienteeruda.
Nende kaante vahelt leiad ka kasulikke hädaabiretsepte ja lollikindla õhtusöögi, mis võib päästa ükskõik missuguse peo.
Originaali pealkiri How to repair food. Eesti keeles
Märksõnad
toiduained
toidud
toiduvalmistamine
toiduained
toidud
toiduvalmistamine
kokaraamatud
käsiraamatud
Hind:
10,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Karin Padernik, Köögiviljatoidud,
Põllumajandusliku Kirjastusühistu Agronoom Kirjastus, 1943, hind: 5,00 eurot
Suur kokaraamat,
Varrak, 2003, hind: 25,00 eurot
Lia Virkus, Nelly Vahtramaa, Tatratoidud 2. Toortatratornidest küpsisetordini,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Adeline Tannbaum, Keedu- ja majapidamis-juht. 25-a. juubeli väljaanne,
1926, hind: 16,00 eurot
Koostanud Jüri Liiv, Minu vanaema mikrolaineahi. Raamat neile, kes armastavad hästi süüa, kel pole kodus valge põlle ja supikulbiga vanaema, kuid on mikrolaineahi,
Inorek, 1994, hind: 4,00 eurot
Eve Kuslap, Korilase kokaraamat: seened,
Nõiaraamat, 2004, hind: 8,00 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Irma Järvinen, Lasse Kosonen, Marita Joutjärvi, Parimad söögiseened ja maitsvaimad seenehõrgutised,
Sinisukk, 1999, hind: 22,00 eurot
Kokaraamatud all on 2272 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!