Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Täistaimetoidud lihasööjatele. Üle 125 ülimaitsva retseptiAutor(id): Roberto Martini; eessõna: Portia de Rossi, järelsõna: Ellen DeGeneres
Kirjastus: Helios Kirjastus OÜ
Linn:
Aasta: 2013
Originaalkeel:
Tõlkija: Siret Soop
ISBN: 9789949934744
Lehekülgi: 230
Seisukord: heas korras raamat, nimi sees
Mõõdud: 240x195
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Siia raamatu kaante vahele on Ellen DeGeneresi ja Portia de Rossi isiklik kokk kogunud üle 125 imemaitsva retsepti, mida ta on loonud DeGenersi
majapidamisele – toidud, mis muudavad tervisliku vegan kokkamise kõigile kättesaadavaks ja lihtsaks. Ameerika Kulinaaria Instituudis end kokaks treeninud Martin selgitab: „Mida mina, Portia ja Ellen koos õppisime oli lihtne tõdemus, et täistaimetoitude valmistamine ei erine ühestki teisest köögist. Maitsed, mis töötavad hästi mittetaimsetes toitudes, töötavad sama hästi ka vegan roogades. Sa pead lihtsalt vähem toetuma kindlatele koostisosadele retseptis ja rohkem valmistusmeetodile... Siia raamatusse olen kogunud retsepte, mida armastavad kõik – lihasööjad, taimetoitlased ja täistaimetoitlased ehk veganid.“
Mõned väljapaistvad road, mida Martin on Ellenile ja Portiale loonud:
banaani-kaerahelbepannkoogid, punased oad ja riis, „kana“ ahjupirukas, pliinid beluuga läätsede ja kaaviariga ja muidugi võrratu šokolaadi juustukook. Sa võid õppida valmistama tervislikke ja imemaitsvaid täistaimetoite ilma suuremate muutusteta sinu elus, isegi kui alustad vaid
ühe toidu valmistamisega nädalas. Koos sülge-suhu-toovate fotodega, hinnatud fotograafilt Quentin Baconilt, on see kokaraamat meeliköitev elamus nii veganitele, taimetoitlastele - ja muidugi paljudele veendunud lihasööjatele!
Originaali pealkiri Vegan cooking for carnivores. Eesti keeles
Märksõnad:
Helios Kirjastus OÜ
veganlus
taimetoidud
toiduvalmistamine
kokaraamatud
Hind:
19,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Karin Padernik, Köögiviljatoidud,
Põllumajandusliku Kirjastusühistu Agronoom Kirjastus, 1943, hind: 5,00 eurot
Suur kokaraamat,
Varrak, 2003, hind: 25,00 eurot
Lia Virkus, Nelly Vahtramaa, Tatratoidud 2. Toortatratornidest küpsisetordini,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Adeline Tannbaum, Keedu- ja majapidamis-juht. 25-a. juubeli väljaanne,
1926, hind: 16,00 eurot
Koostanud Jüri Liiv, Minu vanaema mikrolaineahi. Raamat neile, kes armastavad hästi süüa, kel pole kodus valge põlle ja supikulbiga vanaema, kuid on mikrolaineahi,
Inorek, 1994, hind: 4,00 eurot
Eve Kuslap, Korilase kokaraamat: seened,
Nõiaraamat, 2004, hind: 8,00 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Irma Järvinen, Lasse Kosonen, Marita Joutjärvi, Parimad söögiseened ja maitsvaimad seenehõrgutised,
Sinisukk, 1999, hind: 22,00 eurot
Kokaraamatud all on 2272 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!