Teema: Joogid
Pealkiri:
Viinad ja peenemad napsidAutor(id): Toomas Tiivel
Kujundaja: Helje Eelma
Kirjastus: Hermes
Linn:
Aasta: 2009
Originaalkeel:
ISBN: 9789985995921
Lehekülgi: 336
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 165 × 251 mm
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 220
Raamat „Viinad ja peenemad napsid“ on järg Toomas Tiiveli raamatule „Viskimaailma teejuht“ (2007, kirjastus Hermes). Kui viskiraamatus oli juttu viskidest, siis käesolevas napsiraamatus on teemaks kõik teised destilleeritud alkohoolsed joogid, mille valmistamiseks ei ole kasutatud viinamarju – viinad, maitsestatud viinad, džinnid, rummid, puuvilja- ja marjaviinad, tekiilad, riisiviinad ning liköörid. Raamatus antakse ülevaade nende ajaloost, tootmisest, tähtsamatest neid napse tootvatest maadest ja piirkondadest. Pikemalt on juttu ligi 200 erinevast napsist, koos nende ajaloo, fotode, tootmise iseärasuste ja maitseomadustega. Erinevaid marke on tutvustatud tähestiku järjekorras, valikul on arvestatud nende olulisust, erilisust, kvaliteeti, aga ka nende kättesaadavust ja populaarsust nii Eestis kui ka naabermaades. Lisatud on soovitusi, millal, miks, kus ja kuidas neid jooke juua. Raamat on mõeldud nii algajale napsisõbrale, et aidata tal laialdasest valikust leida endale just see õige, kui ka juba kogenumale asjatundjale, et anda lisainfot selle kohta, mis tal parajasti klaasis või avamist ootavas pudelis on ja mida veel poodidest otsida tasuks.
Hind:
19,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Koostanud Maria Kagan, Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (1. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Angeelika Kang, Süües terveks ja kauniks! Oled see, mida sööd,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 8,00 eurot
koostajad: Julia Kornejeva, Irina Krivorukova; teksti autor: Julia Kornejeva; toimetaja: Pia Ehasalu, Peeter I kokaraamat,
Tallinna Linnamuuseum, 2022, hind: 14,00 eurot
Roland Gööck, Tee. 50 retsepti kogu maailmast Hans Joachim Döbbelini fotodega,
Avita, 2001, hind: 10,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Rootsi laud kodusel peol,
ATA-Raamat, 1999, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Pille Enden, Tiina Lebane ja Lia Virkus, Taimetoidud kõigile,
Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 17,00 eurot
Kokaraamatud all on 2316 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!