Teema: Toitumine
Pealkiri:
Normaalse Söömise Kursuste Käsiraamat. Teejuht ja abimees eluks nüüdisaja globaalsel infoprügimäelAutor(id): Urmas Kokassaar, Anne Lill ja Mihkel Zilmer
Kujundaja: Marek Allvee
Kirjastus: Avita
Linn: Tartu
Aasta: 2012
Originaalkeel:
ISBN: 9789985218648
Lehekülgi: 160
Seisukord: normaalses korras raamat, nimi sees
Mõõdud: 212 × 251 mm
Suurus: suures formaadis ja pehmes köites raamat
Sisu:
Nüüdisaja elu on paradoksaalne! Üha kasvav tohutu infohulk internetis, paberil ja mistahes keeles pole parandanud inimeste haritust nii elutähtsas asjas nagu söömine. Hoopis vastupidi. Tulemuseks on ähmastunud põhitõed, väljamõeldised, legendid, mistahes huvidest genereeritud ja agressiivsete müügiloosungitega pealesurutavad sõnumid. Ja nii süvenebki inimeste pidev tõmblemine ühest äärmusest teise, sest ühel päeval ilmub näiteks teade kohvi joomise kahjulikkusest, järgmisel aga sõnum selle tarbimise kasulikkusest. Kuidas käituda, mida teha? Lahendus on lihtne! Tuleks omandada normaalse söömise elulised algtõed.
Raamat aitab seda teha! Nii nagu meie varasemates raamatutes on ka siin tähtis põhimõte, et kõigil inimestel on õigus saada selget, neutraalset ja süsteemset söömisalast informatsiooni ja haridust. See on lõppkokkuvõttes ka majanduslikult tulus, nii inimese enda kui ka kogu meie ühiskonna jaoks. Ja veel, kui oled omandanud normaalse söömise elulised alustõed, siis märkad, et sinu bioloogilist elu ei suuda enam risustada ei pidevalt pealesurutav pseudoinfo ega mitmesugused kompleksid. Söömine on inimelu alus. Puudujäägid ja liialdused selles põhjustavad varem või hiljem häireid inimkehas. Nõrgenevad keha passiivsed ja aktiivsed kaitsesüsteemid, häirub rakkude jagunemine, pidurdub haavade paranemine, aeglustub ainevahetus, väheneb lihaste jõudlus, tasapisi langeb ka vaimne võimekus. Põhiteadmised söömisest on hädavajalikud kõikidele inimestele ja neid selles raamatus ka selgitatakse. Selline info on vajalik, et oleks võimalus elada normaalselt (loe: õnnelikult) nüüdisaja söömisalases «info» uputuses, mis valdavas enamikus on inimorganismi jaoks kehtetu ja populistlik, tugevalt kallutatud kellegi/millegi ärihuvidest jms.
Käsiraamatu esimene osa on normaalse söömise lihtne aluskursus, mis annab lühidalt ja selgelt teadmised, mille omandamiseks pole vaja mingitki eriharidust. Selles tuuakse välja põhireeglid, mida peaks teadma ja järgima igaüks. Pane tähele! Kui piirdudki vaid selle lühikese põhikursuse omandamise ja rakendamisega ka siis võid olla enda üle uhke. Sa oled ellu viinud kõige olulisema osa oma ainevahetuse ja tervise nimel jne. Raamatu teine osa on normaalse söömise süvakursus, mis selgitab lihtsalt toitainete mõisted ja vajaduse harides sügavama huviga lugejaid põhitoiduainete valdkonnas ning tervisele soodsa ehk normaalse söömise detailsemaks rakendamiseks. Rõhutame, et see osa annab esmakordselt laiale lugejaskonnale ka teaduspõhise info söögipoolise toitainete tegeliku sisalduse kohta, lähtudes seejuures inimkeha reaalsest päevasest vajadusest. Käsiraamatu kolmas osa kannab tingliku nimetust normaalse söömise ülikoolikursus. Selles analüüsitakse mistahes põhjusel kuumaks köetud teemasid nende tegelikus sisus võtmaks maha hirme, rumalusi jne. Võid veenduda korduvalt, et söömisrumaluste peiteaeg on tavaliselt 10–15 aastat. Käsiraamatu lõpus on nn lisalugemise peatükike elu ja söömise laiemaks mõnusaks tunnetamiseks ja sellest arusaamise soonega inimesele ka lihtsalt mõnulemiseks. Raamat on sobiv kõigile, kes soovivad harida ennast ja ka nendele, kes tegelevad kooli-süsteemis teiste harimisega.
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Normaalse Söömise Kursuste Käsiraamat. Teejuht ja abimees eluks nüüdisaja globaalsel infoprügimäel, Urmas Kokassaar, Anne Lill ja Mihkel Zilmer, Avita 2012Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Toitumine alla viimati lisatud:
A. Lepp, Toor-taimtoitlaste toitude valmistamisõpetus,
Eesti Taimetoitlaste Selts, 1994, hind: 6,00 eurot
Anatol Sügis, Loomlikule toidule: tagasi? edasi? Inemiselõ, kis muu hulgan ka mõtles,
A. Sügis, 2004, hind: 10,00 eurot
Vitamiinide ja mineraalainete käsiraamat [imelised toidud tervise toetamiseks],
Varrak, 2019, hind: 27,00 eurot
Novak Djokovic, Võitja serv. Maailma esireketi retsept: gluteenivaba menüü suurepärase füüsilise ja vaimse vormi saavutamiseks,
Pilgrim, 2016, hind: 14,00 eurot
Mireille Guiliano, Prantslannad ei lähe paksuks. Toidu nautimise saladused,
Varrak, 2005, hind: 20,00 eurot
Aive Luigela; Toimetanud: Malle Kiirend, Targalt toitudes terveks. 1. osa,
Varrak, 2007, hind: 14,00 eurot
Aive Luigela. Toimetanud: Eha Kõrge, Tervise kokaraamat,
Varrak, 2011, hind: 9,00 eurot
Koostanud Pia Charpienter, Anna Keski-Rahkonen ja Riikka Viljanen, Söömishäired. Juhised lähedastele,
Medicina, 2011, hind: 28,00 eurot
Norbert Gerold, Saledaks ja terveks paastudes. Kuure ja retsepte,
Odamees, 1998, hind: 6,00 eurot
Toivo Jürgenson, Paastumine- on see imerohi?,
1993, hind: 4,00 eurot
Toitumine all on 369 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!