Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

Ostukorv on tühi

Teema: Kokaraamatud
Pealkiri: Vorstivalmistaja käsiraamat
Autor(id): Valve Luts ja Meili Rei

Kirjastus:
Linn:
Aasta: 1991
Originaalkeel: eesti keel
Lehekülgi: 128

Seisukord: pisut kulunud kaaned, tiitelleht puudub, sisu olemas ja korras

Mõõdud: 140 × 213 mm
Suurus: tavaformaadis pehmete kaantega raamat

Sisu:
Raamatus 69 erinevat retsepti.

Sisukord:
Kas vorstitegu on lihtne? Ei ole.

Hea vorsti valmistamiseks on vaja

leida sobiv vorstiretsept; — valida õigesti liha ja muu tooraine; - omada kogemusi vorstitaigna valmistamiseks; kinni pidada vorstide laagerdamise, keetmise, suitsutamise režiimidest.

Sellest ja muustki vorstivalmistajale vajalikust on kirjutatud käesolevas brošüüris. Lisaks 69 retsepti.

SISUKORD

1. VORSTIDE SORTIMENT — 2

2. TOORAINE JA ABIMATERJALID

— 3

2.1. Põhitooraine — 3

2.2. Maitseained — 8

2.3. Soolamislisandid — 10

2.4. Liha veesiduvust tõstvad ained

— 12

2.5. Bakterkultuurid — 13

2.6. Vorstikestad — 14

2.7. Kütus suitsutamiseks — 16

2.8. Sidumis- ja pakkematerjalid, taa­ra — 17

3. VORSTIDE TOOTMISE TEHNO­LOOGIA — 18

3.1. Tooraine ettevalmistamine — 18

3.1.1. Rümpade vastuvõtmine ja tükeldamne -— 18

3.1.2. Konditustamine — 20

3.1.3. Liha siirimine ja sorteerimi­ne — 21

3.1.4. Peki ettevalmistamine — 24

3.1.5. Vorstiliha soolamine — 25

3.2. Vorstikestade ettevalmistamine

— 26

3.3. Vorstisegu valmistamine — 28

3.4. Vorstide pritsimine — 30

3.5. Vorstide sidumine — 31

3.6. Vorstide laagerdamine — 32

3.7. Vorstide kuumutamine (esimene suitsutamine) — 34

3.8. Vorstide keetmine — 36

3.9. Vorstide jahutamine — 37

3.10. Vorstide suitsutamine (teine suitsutamine) — 38

3.11. Vorstide kuivatamine — 40

4. VORSTIDE TOOTMISE TEHNO­LOOGILISED SKEEMID — 42

4.1. Mustrilised vorstid — 42

4.2. Viinerid ja sardellid — 43

4.3. Keeduvorstid — 45

4.4. Poolsuitsuvorstid •— 46

4.5. Täissuitsuvorstid — 48

4.6. Toorsuitsuvorstid — 49

5. VORSTIDE RETSEPTE — 51

5.1. Mustrilised vorstid — 51

5.2. Viinerid — 54

5.3. Sardellid — 60

5.4. Keeduvorstid — 67

5.5. Poolsuitsuvorstid — 87

5.6. Täissuitsuvorstid — 102

5.7. Toorsuitsuvorstid — 109

5.8. Muid vorstiretsepte — 116

6. NÕUDED VALMISTOODANGULE

— 120

7. VORSTIDE DEFEKTE JA NENDE TEKKEPÕHJUSI — 121

8. VORSTIDE PAKKIMINE, TRANS­PORTIMINE JA SÄILITAMINE — 122

LISAD

Lisa 1. Soolte vorstisegu mahunormid

— 124

Lisa 2. Soolte kulunormid l tonnile

keeduvorsttoodetele •— 125

Lisa 3. Vorstisegu mahunormid 10 m

tsellofaankestale, kg — 126

Lisa 4. Tsellofaankesta kulunormid l t

valmistootele, tk — 126

Lisa 5. Vorstisegu mahunormid 1000

tk tsellofaankestale, kg — 126

Lisa 6. Koefitsiendid suitsuvorstide

ümberarvestamiseks keeduvorstidele

kestade segu mahutavuse järgi — 127

Lisa 7. Tooraine ja valmistoodangu

temperatuurid — 127

Lisa 8. Temperatuuri- ja niiskuserežii-

Hind: - Hetkel on otsas*

*Jäta enda märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.

Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot

Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot

Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot

Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot

Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot

M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 7,50 eurot

Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 4,50 eurot

Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot

Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot

Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot



Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa siia, et näha täielikku loendit!
Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991 | vanaraamat.ee
Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991 | vanaraamat.ee
Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991 | vanaraamat.ee
Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991 | vanaraamat.ee
Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991 | vanaraamat.ee
Vorstivalmistaja käsiraamat, Valve Luts ja Meili Rei, 1991 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 47 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2024 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud