Teema: Joogid
Pealkiri:
Eestimaa purpur ja kuld. 50 lugu eesti veinidestAutor(id): Vello Lään
Kujundaja: Peeter Paasmäe
Kirjastus: V. Lään
Linn: Tartu
Aasta: 1998
Originaalkeel:
Lehekülgi: 150
Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 142 × 205 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 089
Veiniraamatuid on maailmas palju kirjutatud. Osa on täis romantikat, paraku ei saa neist teadmisi. Neis teostes, mille on kirja pannud tehnoloogid, puudub peatükk veini tarbimisest ning veini joomisega kaasnevatest rõõmudest.
Käesoleva raamatu eesmärk on luua mosaiik eeskätt Eesti veinidest ning ka sellest õilsast joogist üldse. Niisiis publitsistika ja arvud, kokandus ja rekordid, legendid ja tervis, huumor ja veini sünd - kõik, mis kaasneb Maarjamaa veiniga.
Viiendik Eestimaal joodud veinist on omamaine. Olgem uhked, et Eestiski tehakse veini, nii nagu on kiiduväärt Tallinna kilud, Tartus valmistatud laserid või Pärnu (Visu) suusad. Poes ei tohiks meie veinid olla alumisel riiulil, vaid aukohal.
Et veinijoomist Eestis turgutada, peab sellest kuldaväärt joogist rohkem teadma. Eeskuju tasub võtta Soomest, kus veini tundmine on muutunud moodsa eurokodaniku kaubamärgiks: kes joob veini, see on pääsenud ürgsoome masendusest ja viina needusest. Aidaku seegi raamat viinakatku hävitamisele kaasa!
Kokkuvõte inglise keeles.
Märksõnad:
vein
veinitööstus
Eesti
Eestimaine purpur ja kuld
Hind:
9,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Koostanud Silvi Kohu, Pannkoogid. Soolased ja magusad,
Ata-Raamat, 2002, hind: 6,00 eurot
Toomas Tiivel, Maailma napsid,
Kammerdisain OÜ, 2016, hind: 23,00 eurot
Colin Grodnik, Debbie Grodnik, 365 suppi. Erinev supp aasta igaks päevaks,
Odamees, 2005, hind: 8,00 eurot
Marika Vingissar, Kokkuhoiu kokaraamat [50 retsepti],
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 5,00 eurot
Koostanud Maria Kagan, Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (1. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Angeelika Kang, Süües terveks ja kauniks! Oled see, mida sööd,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 8,00 eurot
koostajad: Julia Kornejeva, Irina Krivorukova; teksti autor: Julia Kornejeva; toimetaja: Pia Ehasalu, Peeter I kokaraamat,
Tallinna Linnamuuseum, 2022, hind: 14,00 eurot
Roland Gööck, Tee. 50 retsepti kogu maailmast Hans Joachim Döbbelini fotodega,
Avita, 2001, hind: 10,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Kokaraamatud all on 2316 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!