Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Millest kokaraamatutes ei räägitaAutor(id): Maire Suitsu
Kujundaja: Anneli Akinde
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn:
Aasta: 2016
Originaalkeel:
ISBN: 9789949391653
Lehekülgi: 406
Seisukord: normaalses korras raamat
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Küllap teab iga kodukokk, et isegi päris lihtsana tunduvad kuumad road ei taha alati ootuspäraselt välja tulla ja olukord ei pruugi paraneda ka pärast korduvaid uusi katsetusi. Põhjus on peaaegu alati selles, et täiuslik lõpptulemus nõuab toiduainete kuumtöötlemise arvukate põhitõdede tundmist ja ranget järgimist. Kust võiks taolisi teadmisi hankida? Tavapärane kokaraamat annab ju tegijale vaid vajalikud ainekogused, mida tuleb kas keeta, pruunistada, hautada või mõnel muul viisil kuumtöödelda. Kuidas seda täpselt teha, selle selgitamiseks pole retseptiraamatus lihtsalt ruumi. Sellest mahukast raamatust aga leiab kodukokk kõik, mida vajab kuumade lõunaroogade õnnestumiseks. Nii Eesti köögi põhitoiduainete kuumtöötlemise ja käsitsemise reeglid kui ka kõik tuntud ja mitmed täiesti uudsed kuumtöötlemismeetodid on raamatus lahti seletatud äärmiselt põhjalikult ja detailselt. Lõpuosas on aga luubi alla võetud vägagi vajalik, kuid meie kokakirjanduses kahjuks harva ettetulev teema – arvukate kokkamisapsude vältimine ja vajadusel muidugi ka parandamine. Aga seegi pole veel kõik. Lugeja leiab ka veebilingi, millelt avaneb tinglikult blogiks nimetatav nõuandekogumik. See pakub nii tekstide kui veebilinkide kaudu ligipääsu huvitavale lugemis- ja vaatamismaterjalile, mille kogumaht ei jää vist kuigi palju raamatu omale alla. Mõlemad allikad koos aga toovad igale huvilisele lausa koju kätte põhjaliku, kuid hõlpsasti omandatava kokakursuse.
Märksõnad:
kokandus
Hind:
21,00 EUROtsing autori järgi:
Maire Suitsu; Koostanud: Pille Enden ja Lia Virkus, Tomatiraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 9,00 eurot
Maire Suitsu, Maire Suitsu retseptiraamat,
Varrak, 2001, hind: 10,00 eurot
Maire Suitsu, Oodatud perepeod,
2002, hind: 9,00 eurot
Peatoimetaja Maire Suitsu, Head isu! Bon appetit! Aprill 1996,
Jääkülm, 1996, hind: 2,50 eurot
Angeelika Kang, Maire Suitsu ja Lia Virkus, Linnuliha,
Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 10,00 eurot
Maire Suitsu, Kevadpühade piduroad,
Varrak, 2011, hind: 11,00 eurot
Maire Suitsu. Toimetanud: Lea Arme, Suur leivaraamat,
Varrak, 2010, hind: 36,00 eurot
Maire Suitsu, Lia Virkus, Angeelika Kang, Hoidised,
Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 21,00 eurot
Maire Suitsu ja Lia Virkus, Kiired argiroad,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 13,00 eurot
Maire Suitsu, Lia Virkus, Suur küpsetamisraamat I osa,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 21,00 eurot
Peatoimetaja Maire Suitsu, Head isu! Bon appetit! Aprill 1997,
Jääkülm, 1997, hind: 4,00 eurot
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Anne Labrosse, Minu prantsuse toidud Eestis,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 16,00 eurot
Koostanud: Linda Petti, Pisike piparkoogiraamat. Piparkooke ja muid niknäkke,
Maalehe Raamat, 1995, hind: 8,00 eurot
Urmas Jalakas, 76 magustoitu,
Forma Media, 2007, hind: 4,00 eurot
Retseptide toimetajad: Tiina Trolla, Heli Viedehof, Raili Mengel, Pärnumaa Romantilise Rannatee retseptiraamat. Recipes from Pärnumaa Romantic Coastline,
Pärnu Lahe Partnerluskogu, 2014, hind: 7,00 eurot
Michael Jackson, Suur õllemääraja,
Eesti Entsüklopeediakirjastus, 2002, hind: 20,00 eurot
Sarah Edmonds, 50 pajarooga,
Varrak, 1999, hind: 10,00 eurot
Toimetanud Riina Lõhmus, Maailma toiduainete entsüklopeedia. 1000 toiduainet sõnas ja pildis,
TEA Kirjastus, 2006, hind: 40,00 eurot
Printsesside kokaraamat,
Egmont Estonia, 2012, hind: 13,00 eurot
Suur jõuluraamat,
Suur Eesti Raamatuklubi, 2003, hind: 8,00 eurot
Sandra Vungi, Kodused ja maitsvad taimetoidud. 100% taimne,
Varrak, 2016, hind: 30,00 eurot
Kokaraamatud all on 2241 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!