Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Minu köök. Toit talust ja turultAutor(id): Vesta Reest
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2012
Originaalkeel:
ISBN: 9789985324783
Lehekülgi: 230
Seisukord: pisut kulunud nurgad, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 168x215 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvas köites
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 198
Vesta Reest: ”Kuidas elada nii, et ei peaks sõltuma ainult tööstuslikust toidust? Tuleb võimalikult palju osta turult või kasvatada ise! Selle ma eelmisel varakevadel plaani võtsingi. Jälgisin varakevadest hilissügiseni, mida mu Lõuna-Eesti maakodu aiast ja ümbrusest saab, kasvatades ja korjates võimalikult palju söögiks vajalikku ise. Esimesed aiasaadused korjan tavaliselt märtsi lõpus, kui kaevan labidaga külmunud maast välja maapirnimugulaid...
Selle raamatu retseptid on erineva sünni- ja ajalooga. Selles on aastate jooksul järeleproovitud ja armsaks saanud klassikalisi retsepte, on rahvusköökidest inspireerituid ning päris uusi, mis sündinud hetkest ja toorainest inspireerituna. Kogusin siia ka linnainimese jaoks kadunud oskused: või, kohupiima, sõira, vorsti ja leiva valmistamise.
Olen maitsnud igasugu toite ja kogenud maitseid ning jõudnud tasapisi veendumusele, et parima maitse jaoks ei ole vaja ohtralt eksootilisi vürtse või kõige kallimat toorainet, pigem loovust, tahet mõelda väljaspool raame, usku iseendasse ja katsetamisjulgust. Muidugi ka veidi soola või suhkrut ja aromaatseid ürte”.
Vesta Reest on ajakirjanik, telekokk Terevisioonis ja toiduspetsialist. Ta on toimetanud aastaid toidulehekülgi ajakirjades Stiina, Stiil ja Toit & Trend. Ta on koostanud ja tõlkinud mitmeid kokaraamatuid ning ta on raamatu ”Tervis toidust” autor. Vesta armastus hea toidu vastu on saanud alguse lapsepõlvest, sest juba siis oli selge, et kui asi ei lõhnanud hästi või ei näinud kena välja, siis ta seda lihtsalt ei söönud.
Hind:
15,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Anni Arro, Salatid, pirukad, suupisted,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 10,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Karin Padernik, Köögiviljatoidud,
Põllumajandusliku Kirjastusühistu Agronoom Kirjastus, 1943, hind: 5,00 eurot
Suur kokaraamat,
Varrak, 2003, hind: 25,00 eurot
Lia Virkus, Nelly Vahtramaa, Tatratoidud 2. Toortatratornidest küpsisetordini,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Adeline Tannbaum, Keedu- ja majapidamis-juht. 25-a. juubeli väljaanne,
1926, hind: 16,00 eurot
Koostanud Jüri Liiv, Minu vanaema mikrolaineahi. Raamat neile, kes armastavad hästi süüa, kel pole kodus valge põlle ja supikulbiga vanaema, kuid on mikrolaineahi,
Inorek, 1994, hind: 4,00 eurot
Eve Kuslap, Korilase kokaraamat: seened,
Nõiaraamat, 2004, hind: 8,00 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Irma Järvinen, Lasse Kosonen, Marita Joutjärvi, Parimad söögiseened ja maitsvaimad seenehõrgutised,
Sinisukk, 1999, hind: 22,00 eurot
Kokaraamatud all on 2272 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!