Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Pühapäeva kokaraamat. Perekondlike lõunate lemmikroad koos valitud jookidegaAutor(id): Heidi Vihma; toimetanud Daila Aas; veinisoovitused: Kristjan Markii
Kujundaja: Mariana Hint
Kirjastus: Hea Lugu
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
ISBN: 9789949538485
Lehekülgi: 192
Seisukord: pisut muljutud nurgad, muus osas korralik raamat
Mõõdud: 230x200
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
„Toidul on imeline omadus inimesi ühendada ja selleks, et pere ja sõbrad ühise söögilaua juurde kokku kutsuda, pole vaja palju. Olen siia raamatusse kokku kogunud retseptid, mis pakuvad maitseelamusi, kuid mille valmistamiseks ei kulu liiga palju vaeva ega energiat. Minu kaks poolt – nii gurmaanlik nautleja kui ka ajasäästlik laisavõitu kodukokk on rahul olnud nii neid tehes kui ka süües.”
Heidi Vihma
„Pühapäeva kokaraamatus” on 25 menüüd, mis koosnevad pearoast ning magustoidust. Enamasti on pearoaks liha- või kalaroog koos sobivate lisandite ja kastmega, aga vahel ka supp. Menüüsid täiendavad sommeljee Kristjan Markii joogisoovitused. Valdavalt on ta välja valinud üks-kaks pearoaga kõige paremini sobivat veini, lisaks pakub välja ka muid valikuid. Mõnda rooga täiendab paremini hoopiski õlu või kange naps.
Kristjan Markii on tegutsenud toitlustusmaailmas alates 1995. aastast. 2002. aastal omandas ta sommeljee tunnistuse. Markii on mitmekordselt pärjatud Eesti Parima Sommeljee tiitliga. Kirg ja õpihimu joogi- ja toidumaailma saladuste-võimaluste vastu ei näita kustumise märke ja pigem peab ta seda elukestvaks õppeks ja pidevaks arenguks.
Heidi Vihma on ajakirjanik, toidu- ja joogiraamatute autor ja toimetaja. Alates aastast 2000 ilmuvad tema iganädalased restoraniülevaated ajalehes Äripäev. Paarkümmend aastat oli gurmee vaid hobiks pedagoogi-, toimetaja- ja reklaamitöö kõrval, nüüdseks on kulinaarsete teemade vahendamisest saanud amet ja elukutse.
Märksõnad:
Hea Lugu
kokaraamatud
Hind:
15,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Britt Paju, Ümber laua. Meeleolukad eined pere ja sõpradega,
Rahva Raamat AS, 2021, hind: 17,00 eurot
Toivo Niiberg, Priit Põldma, Aia- ja metsasaaduste säilitamine. Hapendamine,
Maalehe Raamat, 1997, hind: 7,00 eurot
Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 toitu kloostri moodi,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
kirjandusühistu Teadus, 1992, hind: 4,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1965, hind: 7,00 eurot
Karupoeg Puhhi kokaraamat,
Egmont Estonia, 2001, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Vesta Reest, Minu köök. Toit talust ja turult,
Varrak, 2012, hind: 15,00 eurot
Kokaraamatud all on 2274 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!