Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Pühapäeva kokaraamat. Perekondlike lõunate lemmikroad koos valitud jookidegaAutor(id): Heidi Vihma; toimetanud Daila Aas; veinisoovitused: Kristjan Markii
Kujundaja: Mariana Hint
Kirjastus: Hea Lugu
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
ISBN: 9789949538485
Lehekülgi: 192
Seisukord: pisut muljutud nurgad, muus osas korralik raamat
Mõõdud: 230x200
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
„Toidul on imeline omadus inimesi ühendada ja selleks, et pere ja sõbrad ühise söögilaua juurde kokku kutsuda, pole vaja palju. Olen siia raamatusse kokku kogunud retseptid, mis pakuvad maitseelamusi, kuid mille valmistamiseks ei kulu liiga palju vaeva ega energiat. Minu kaks poolt – nii gurmaanlik nautleja kui ka ajasäästlik laisavõitu kodukokk on rahul olnud nii neid tehes kui ka süües.”
Heidi Vihma
„Pühapäeva kokaraamatus” on 25 menüüd, mis koosnevad pearoast ning magustoidust. Enamasti on pearoaks liha- või kalaroog koos sobivate lisandite ja kastmega, aga vahel ka supp. Menüüsid täiendavad sommeljee Kristjan Markii joogisoovitused. Valdavalt on ta välja valinud üks-kaks pearoaga kõige paremini sobivat veini, lisaks pakub välja ka muid valikuid. Mõnda rooga täiendab paremini hoopiski õlu või kange naps.
Kristjan Markii on tegutsenud toitlustusmaailmas alates 1995. aastast. 2002. aastal omandas ta sommeljee tunnistuse. Markii on mitmekordselt pärjatud Eesti Parima Sommeljee tiitliga. Kirg ja õpihimu joogi- ja toidumaailma saladuste-võimaluste vastu ei näita kustumise märke ja pigem peab ta seda elukestvaks õppeks ja pidevaks arenguks.
Heidi Vihma on ajakirjanik, toidu- ja joogiraamatute autor ja toimetaja. Alates aastast 2000 ilmuvad tema iganädalased restoraniülevaated ajalehes Äripäev. Paarkümmend aastat oli gurmee vaid hobiks pedagoogi-, toimetaja- ja reklaamitöö kõrval, nüüdseks on kulinaarsete teemade vahendamisest saanud amet ja elukutse.
Märksõnad:
Hea Lugu
kokaraamatud
Hind:
15,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk eriväljaanne 2/2011. Salatid,
Septyni Menai, 2011, hind: 3,00 eurot
Koostanud Chantal Duroy, Hõrgutavad Mehhiko toidud,
Tormikiri, 2003, hind: 7,00 eurot
Arden Moore, Kokka ise koerale! Tervislikud toidud - suurepärased retseptid,
TEA Kirjastus, 2013, hind: 6,00 eurot
Patti Delmonte, Kokka ise kassile! Tervislikud toidud - suurepärased retseptid,
TEA Kirjastus, 2013, hind: 4,50 eurot
Nadia Arumugam. Tõlke toimetanud Kai Nurmik, 1000 kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Varrak, 2014, hind: 23,00 eurot
Eva Palu, Tordid ja koogid nagu ehedas pagariäris,
Ajakirjade Kijastus, 2013, hind: 24,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1980, hind: 3,00 eurot
Täielik kokaraamat. Kokaraamat nii väikestele kui suurtele peredele. Üle 1500 retsepti,
Varrak, 2006, hind: 18,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Koostanud Silvi Kohu, Pannkoogid. Soolased ja magusad,
Ata-Raamat, 2002, hind: 6,00 eurot
Kokaraamatud all on 2317 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!