Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Maaliline gurmee. Picturesque gourmetAutor(id): [retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski
Kirjastus: Vaal, Eesti Peakokkade Ühendus
Linn: Tallinn
Aasta: 2007
Originaalkeel:
Tõlkija: Kristi Tael, Virge Tammaru
ISBN: 9789949154203
Lehekülgi: 150
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 305x215
Suurus: suures formaadis, kõvas köites
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 209
Vaal galerii on koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega andnud välja rohke fotomaterjaliga trükise, mis püüab parimal viisil ühendada maalikunsti ja kokakunsti: 48 natüürmordi ainetel on 24 peakokka igaüks loonud kaks rooga.
Natüürmort on Eesti kunsti loomulik osa ning seda on viljeldud läbi kogu selle aja, millega saab mõõta rahvuslikku kunsti. Valiku tegemisel oli üheks oluliseks eesmärgiks ülevaatlikkus: raamatus on esindatud töid eri aegade meistritelt, alates sadakond aastat tagasi akadeemilist realismi esindanud Alfred Hirvest kuni hüperrealismi elava klassiku Miljard Kilgini. Läbilõikelise ja samas esindusliku valiku kokkuseadmisel oli abiks ka Tartu Kunstimuuseum.
Raamatu koostamisel oli kunsti kõrval samaväärne roll EPÜ liikmetel - pea kõigi Eesti tuntuimate restoranide peakokad on kunstist inspireerituna loonud oma kulinaarsed teosed. Lisaks ainulaadsele retseptile on iga peakokk kirjeldanud ka oma inspiratsioonihetke. Põnevad sisevaated avavad meisterkokkade mõttemaailma ja töömeetodeid.
See raamat sobib koju: köögis toimib ta käsiraamatuna, toas lugemislaual pakub elamusi ja vahest ka mõtisklusi meie kultuuriloost. Tavatu lähenemine ja väärt trükk tagavad sobivuse ka kinkeraamatuks.
Märksõnad:
Vaal
toidud
natüürmort
maalikunst
motiivid
kunstiajalugu
toiduvalmistamine
eesti
eesti keel
inglise keel
Estonica kogu
natüürmort
eesti
maalikunst
motiivid
kunstiajalugu
toidud
toiduvalmistamine
kokad
kunst
kokaraamatud
kunstialbumid
Hind:
20,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Nadia Arumugam. Tõlke toimetanud Kai Nurmik, 1000 kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Varrak, 2014, hind: 23,00 eurot
Hans Sossi, Jookide valmistamine kodusel teel. Käsiraamat perenaistele ja koolidele juhatusega rohkem kui 100 maitsva joogi valmistamiseks,
1992, hind: 5,00 eurot
Köögivilja toidud,
Teadus, 1992, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, Soome köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Itaalia köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Aeduba,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 toitu kloostri moodi,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 kevadsuppi,
Perona, 1991, hind: 3,50 eurot
Arvi Pitelkov, Silja Pitelkov, Grilliaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed,
Rahva Raamat AS, 2018, hind: 20,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Kokaraamatud all on 2266 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!