Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Kalevi šokolaadiraamat. The Kalev chocolate bookAutor(id): retseptid: Maire Suitsu ; toidud valmistanud ja pildile seadnud Lia Virkus ; tekstid: Ruth Roht, Otto Kubo, Evelin Heiberg
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2004
Originaalkeel:
Tõlkija: Siiri Kalev
ISBN: 9789985953600
Lehekülgi: 112
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 205x170
Suurus: piklikus tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Šokolaadiraamat valmis kommivabriku Kalev initsiatiivil, et tutvustada laiemalt šokolaadi "hingeelu". Esimeses raamatu osas on ülevaade šokolaadi ajaloost – kuidas ja millal šokolaadi kasutama hakati, kuidas šokolaad Euroopasse jõudis ning ka šokolaadivalmistamise ajaloost Eestis. Seejärel kirjeldatakse šokolaadi valmistamise tehnoloogilist poolt – kuidas kakaoubadest valmib meile kõigile tuntud maius.
Raamatu praktilises osas on õpetusi, kuidas valmistada šokolaadist erinevaid kaunistusi ning hulgaliselt põnevaid koogi-, tordi- ja küpsiseretsepte.Raamatu teooriapoole koostamisel osalesid Kalevi tehnoloogid ning Kalevi muuseumi teadur, retseptid panid kokku ja küpsetised valmistasid Lia Virkus ja Maire Suitsu.Šokolaadiraamat on heaks abimeheks nii algajale kui ka kogenud küpsetajale, pakkudes uusi ideid ning julgustust katsetamiseks kõigile.
Märksõnad:
Ajakirjade Kirjastus
šokolaad
koogid
küpsetised
šokolaad
tootmine
ajalugu
magustoidud
kokaraamatud
Hind:
8,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Hans Sossi, Jookide valmistamine kodusel teel. Käsiraamat perenaistele ja koolidele juhatusega rohkem kui 100 maitsva joogi valmistamiseks,
1992, hind: 5,00 eurot
Köögivilja toidud,
Teadus, 1992, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, Soome köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Itaalia köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Aeduba,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 toitu kloostri moodi,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 kevadsuppi,
Perona, 1991, hind: 3,50 eurot
Nadia Arumugam. Tõlke toimetanud Kai Nurmik, 1000 kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Varrak, 2014, hind: 23,00 eurot
Arvi Pitelkov, Silja Pitelkov, Grilliaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed,
Rahva Raamat AS, 2018, hind: 20,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Kokaraamatud all on 2266 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!