Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Teraviljatoidud. Eesti retseptidAutor(id): retseptide autorid: Õile Aavik, Reet Alunurm, Malle Kallus, Marika Kasvand, Marina Madisson, Tiina Mäeks, Eha Raal, Liia Saatre, Taisi Talviste; ; toimetaja Ingrid Krall; teostaja Janek Saareoja
Kujundaja: Kalev Tomingas
Kirjastus: TEA Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2015
Originaalkeel:
ISBN: 9789949173310
Lehekülgi: 64
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 210x145
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 148
"Teravili on aastatuhandeid olnud inimkonna põhitoiduaineks.
Ka tänapäeval on meie toidulaual igapäevaselt näiteks erinevad helbed, hommikuhelbed, jahutooted, kruubid, makaronitooted, müslid ja tangud.
Teraviljatoodetest päeva jooksul saadav toiduenergia peaks
soovituslikult katma umbes kolmandiku inimese päevanormist.
Võimalusel tuleks eelistada täisteraviljatooteid ning süüa neid igal toidukorral, et katta oma päevane kiudainevajadus. Täisteratooted sisaldavad rohkelt B-rühma vitamiine, mineraalaineid, süsivesikuid ning valke. Täisterariisi ja -pastat võib kasutada kartuli asemel toidulaua rikastamiseks.
Käesolevast raamatust leiate nii eelroogasid, põhiroogasid, putrusid, küpsetisi kui ka magustoitusid. Siin on klassikalisi retsepte mulgipudrust porgandikaraskini ja moodsaid roogasid leivapestost peediorsotoni.
Raamatu retseptides kasutatakse muu hulgas järgmisi teraviljatooteid: bulgurit, hirsihelbeid, kaerajahu, kaerahelbeid, kaerakliisid, maisijahu, nisujahu, odrajahu, odrakruupi, odratangu, pudruriisi, riisi, riisijahu, rukkijahu, rukkileiba/riivleiba/näkileiba, tatrahelbeid, täisteranisujahu, täisteraviljahelbeid.
Head katsetamist!"
Märksõnad:
TEA
Ise tehtud, hästi tehtud!
teraviljatoidud
Eesti
kokaraamatud
Hind:
7,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Colin Grodnik, Debbie Grodnik, 365 suppi. Erinev supp aasta igaks päevaks,
Odamees, 2005, hind: 8,00 eurot
Marika Vingissar, Kokkuhoiu kokaraamat [50 retsepti],
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 5,00 eurot
Koostanud Maria Kagan, Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (1. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Angeelika Kang, Süües terveks ja kauniks! Oled see, mida sööd,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 8,00 eurot
koostajad: Julia Kornejeva, Irina Krivorukova; teksti autor: Julia Kornejeva; toimetaja: Pia Ehasalu, Peeter I kokaraamat,
Tallinna Linnamuuseum, 2022, hind: 14,00 eurot
Roland Gööck, Tee. 50 retsepti kogu maailmast Hans Joachim Döbbelini fotodega,
Avita, 2001, hind: 10,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Rootsi laud kodusel peol,
ATA-Raamat, 1999, hind: 5,00 eurot
Kokaraamatud all on 2316 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!