Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti rahvatoiteAutor(id): Silvia Kalvik
Kujundaja: Silvia Kalvik
Kirjastus: Valgus
Linn: Tallinn
Aasta: 1970
Originaalkeel:
Lehekülgi: 112
Seisukord: kohati kulunud kaaned, pisut katkine selg, sisu normaalses korras
Mõõdud: 129 × 201 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 162
Raamat sisaldab lühikese ülevaate eesti rahva argi- ja pidupäevatoitudest ning toitudega seoses olevatest pärimustest, nii nagi need olid välja kujunenud XIX sajandi teiseks pooleks.
Toiduretseptide koostamisel on lähtutud etnograafiamuuseumi materjalidest, ühtlasi aga on arvestatud kaasaja maitset, nõudeid ja võimalusi. Maitseained ja lisandid, mida vanasti ei kasutatud, kuid mis praegu toidu maitseväärtust või maitset parandavad, on märgitud sulgudes. Etnograafilistes materjalides puuduvad enamasti toiduainete hulgad ja vahekorrad, kuid käesolevas raamatus on need antud, et retseptide kasutamist lihtsustada. toiduainete hulk retseptides on arvestatud 4-5 inimesele.
Märksõnad:
rahvustoidud
Eesti
kokaraamatud
Hind:
5,00 EUROtsing autori järgi:
Silvia Kalvik, Eesti rahvatoite,
Perioodika, 1988, hind: 3,50 eurot
Silvia Kalvik, Eesti rahvatoite,
Valgus, 1981, hind: 3,00 eurot
Silvia Kalvik, Meisterdame looduslikust materjalist,
Valgus, 1981, hind: 4,50 eurot
Silvia Kalvik, Pühadetoidud ja tavanditoidud,
Maalehe Raamat, 1998, hind: 16,00 eurot
Silvia Kalvik, Eestiläisiä ruokia,
Perioodika, 1984, hind: 9,00 eurot
Silvia Kalvik, Estonian cuisine,
Perioodika, 1993, hind: 10,00 eurot
Silvia Kalvik (koostaja), Estonian cuisine (Eesti rahvatoite),
Perioodika, 1987, hind: 9,00 eurot
Silvia Kalvik, Eestiläisiä ruokia,
Perioodika, 1988, hind: 6,00 eurot
Silvia Kalvik, Aus der estnischen nationalküche,
Perioodika, 1987, hind: 10,00 eurot
Сильвия Кальвик / Silvia Kalvik, Эстонская кухня. Рецепты блюд (Eesti rahvustoite),
Perioodika, 1987
Silvia Kalvik, The Cooking of Estonia,
Perioodika, 1984
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Rudolf Visnapuu, Riisiraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 8,00 eurot
Anya von Bremzen, Kokakunsti eripäradest nõukogude korra tingimustes. Mälestusi toidust ja igatsusest,
Tänapäev, 2014, hind: 25,00 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Peeter Kard, 33 šašlõkki,
Perona, 1990, hind: 5,00 eurot
Victoria Zak, 20 000 saladust tee kohta. Kuidas saada ravimtaimedest suurimat kasu,
Ersen, 2004, hind: 10,00 eurot
Koostanud: Klaire Kolmann ja Kairi-Kaia Truusa, Ravitoitude kokaraamat. Kuidas toidu abil terveks saada ja terveks jääda,
Agitaator, 2012, hind: 15,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Koogid. Plaadikoogid, vormikoogid, keeksid,
AS ATA, 1993, hind: 8,00 eurot
Koostanud: Marje Sepp, Pizzad,
Perioodika, 1993, hind: 3,00 eurot
Head kastmed,
Varrak, 2005, hind: 8,00 eurot
Jennifer Lee, Viie minuti tassikoogid. Peaaegu 100 oivalist mikrolaineahjukooki,
Sinisukk, 2015, hind: 15,00 eurot
Kokaraamatud all on 2306 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!